Zwitsers Innovatiecentrum van Cereal Partners Worldwide bekroond met LEED® Platinum-certificaat

Het internationale onderzoekscentrum en partnerschap voor General Mills en Nestlé op het gebied van cereals, is de eerste industriële installatie in Zwitserland die de Platinum LEED-norm verkrijgt

LAUSANNE, Zwitserland--(BUSINESS WIRE)-- 20111007 --

Cereal Partners Worldwide (CPW SA), een joint venture tussen Nestlé en General Mills, heeft vandaag aangekondigd dat haar Innovatiecentrum het eerste industriële gebouw in Zwitserland is dat het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED®) Platinum-certificaat van de Amerikaanse Green Building Council ontvangen heeft.

The Cereal Partners Worldwide Innovation Centre is the first industrial building in Switzerland to r ...

The Cereal Partners Worldwide Innovation Centre is the first industrial building in Switzerland to receive LEED(R) Platinum certification. (Photo: Pierre Boss)

“Deze baanbrekende prestatie vertegenwoordigt de allerbeste intersectie van duurzaamheid en innovatie”, aldus Mayank Patel, vicepresident van Onderzoek en Ontwikkeling, Voeding en Regelgevende Zaken voor CPW. “CPW is er trots op om innovatie in de mondiale categorie voor cereals vanuit de eerste LEED Platinum-faciliteit in Zwitserland te stimuleren. Deze toewijzing weerspiegelt de gezamenlijke inzet van General Mills en Nestlé voor milieuvriendelijke duurzaamheid.”

De ultramoderne technische faciliteit in Orbe, Zwitserland, ontwerpt en ontwikkelt nieuwe platforms om de toekomstige groei van CPW te stimuleren, met inbegrip van productinnovatie, technologie, verpakking en onderzoek en ontwikkeling op het gebied van voeding.

Het 10.219 vierkante meter internationale Innovatiecentrum, operationeel vanaf februari 2011, bevat een aantal duurzame kenmerken, zoals:

  • Zeer efficiënte, energiebesparende elementen die het energieverbruik met meer dan 30 procent verminderen, met inbegrip van een back-upstoomverwarming gegenereerd door het gebruik van gemalen koffiedik en gesmolten alpensneeuw voor afkoeling.
  • De jaarlijkse verzameling, op locatie, van meer dan 190.000 liter regenwater voor de 100%-bevoorrading van al het water dat gebruikt wordt voor irrigatie- en sanitaire installaties. Dit, in aanvulling op trage stroming, waterefficiënte waterleidingen, vermindert het waterverbruik met meer dan 65 procent.
  • Behoud en herstel van het oorspronkelijke landschap en het gebruik van landschapsvegetatie om bijna driekwart van het terrein mee te bedekken.
  • Superieure ventilatie die de vereisten voor verse lucht overschrijdt.
  • Veelvuldig gebruik van natuurlijk licht waardoor iedereen die in het gebouw werkzaam is, een helder buitenaanzicht geboden wordt.

LEED is een internationaal erkend certificeringsysteem voor gebouwen, dat een kader biedt voor het integreren van milieuvriendelijke duurzaamheid in het ontwerp, de bouw, exploitatie en het onderhoud van een gebouw.

Over CPW

Nestlé en General Mills hebben in 1990 CPW als een joint venture opgericht, en vandaag de dag is CPW de op één na grootste producent van cereals in de wereld, en brengt zij meer dan 50 merken op de markt, waaronder Fitness®, Cheerios®, Nesquik® en Chocapic®. CPW brengt in meer dan 130 landen wereldwijd cereals op de markt en neemt in een aantal van die landen vooraanstaande marktposities in.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50021206&lang=nl

CONTACT:
CPW
Katelijne Vercaeren, +41-21-622 56 17
of
General Mills

Sheila Kley, +1 763-764-6364

Deel: ' Cereal Partners Worldwide bekroond met LEED® Platinum-certificaat '


Lees ook