GreenTouch houdt Open Forum over duurzame netwerken op 18 november in Amsterdam, na ledenbijeenkomst van 16-17 november

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20101014 --

GreenTouchtm ( https://www.greentouch.org/), een wereldwijd consortium dat zich wijdt aan het drastisch verhogen van de energetische efficiëntie van de informatie- en communicatietechnologie (ICT) netwerken, namelijk met een factor van 1000, houdt op 18 november een open forum in Amsterdam. Dit vindt plaats na de ledenbijeenkomst op 16 en 17 november. Beide events worden in het Renaissance Amsterdam Hotel georganiseerd.

Op het Open Forum wordt het publiek uitgenodigd informatie van toonaangevende experts te vergaren over GreenTouch en andere belangrijke initiatieven en uitdagingen in verband met netwerk- en ICT duurzaamheid. De toegang is gratis, maar wel moet men zich van tevoren hiervoor inschrijven, met behulp van deze link: https://www.greentouch.org/index.php?page=events.

De volgende onderwerpen staan op de agenda van het Open Forum:

  • Begrip van energie & technologie: De sprekers in deze sessie zullen onderwerpen belichten met betrekking tot het energetisch gebruik in ICT- apparatuur en systemen, en routekaarten ontwikkelen om toekomstige trends te begrijpen
  • Méér dan netwerken: In deze sessie wordt aandacht besteed aan uitdagingen in verband met het globale energiegebruik en klimaatcontrole, zoals kwesties op technologisch gebied die nauw verwant zijn aan de communicatienetwerken
  • Holistische vernieuwing vs. commerciële uitdagingen: Tijdens deze sessie zullen de sprekers de verschillende perspectieven voor netwerkenergiegebruik onderzoeken en in verband brengen met holistische vernieuwing op lange termijn en commerciële uitdagingen op kortere termijn.
  • Herbeschouwing van mobiele netwerken: De sprekers op deze sessie zullen onderzoek beschrijven aangaande belangrijke onderwerpen met betrekking tot energie in mobiele communicatienetwerken

"Onze leden hebben hard gewerkt om de behaalde mijlpalen van de afgelopen maanden te bereiken sinds GreenTouch gelanceerd werd. Wij zijn er erg enthousiast over om onze visie en onze voortgang met alle geïnteresseerde partijen op het Open Forum te delen," verklaarde Gee Rittenhouse, Chairman van het GreenTouch Consortium en vicepresident van Research bij Alcatel-Lucent Bell Labs. "De Amsterdam-bijeenkomsten zijn ook een gelegenheid voor onze leden om samen de fundering te bouwen zodat doelstellingen op een volgend niveau kunnen worden volbracht. Ik stimuleer iedereen om hieraan deel te nemen."

Naast de sprekers van het GreenTouch consortium staan er op de agenda toonaangevende experts van andere organisaties. Er zullen paneldiscussies worden gehouden over de samenwerkingsmogelijkheden tussen de verschillende instellingen die de uitdagingen in ICT en energie aangaan. Ook worden er discussies gehouden over de aanvullende rollen van korte termijn pogingen die zich op de onmiddellijke behoeften richten en lange termijn onderzoek georiënteerd op het bouwen van een duurzaam internet.

De aanwezigen op de ledenbijeenkomsten zullen deelnemen aan werksessies van comité's en werkgroepen gericht op individuele technologiegebieden, zoals draadloze en vaste toegang, kerntransmissie en schakel- en routingtechnologieën. Alleen voor GreenTouch-leden is er op de website een gedetailleerd programma beschikbaar voor de ledenbijeenkomst, samen met informatie voor inschrijving van leden; ook kunt u voor informatie een e-mailbericht sturen naar contact@greentouch.org .

Er zijn nog enkele sponsorschapactiviteiten beschikbaar voor het GreenTouch Open Forum. Sponsororganisaties ontvangen een serie waardevolle voordelen, zoals het complete promotiemateriaal voor de event, de gelegenheid om zich kort tot de aanwezigen te richten, prominente logodisplay en een tentoonstellingtafel ter plekke. Het sponsorschap voor het GreenTouch Open Forum is een uitstekende manier om uw boodschap aan een doelgericht publiek over te brengen. Voor meer informatie, ga naar https://tinyurl.com/greentouch-sponsors.

Bij het Renaissance Amsterdam Hotel is een speciaal tarief onderhandeld voor de deelnemers aan beide bijeenkomsten. Dit vervalt op 18 oktober. Gegevens hierover zijn beschikbaar op de registratiesite van het Open Forum met de volgende link https://www.greentouch.org/index.php?page=events.

GreenTouch heeft als doelstelling het ontwikkelen van kerncomponenten om op fundamentele wijze communicatie- en gegevensnetwerken, waaronder Internet, te transformeren, en zo de koolstof-footprint op belangrijke wijze te verminderen. Het consortium dient als een open samenwerkingsplatform, waarbij het leden mogelijk wordt gemaakt zo goed mogelijk hun ervaring en pionierstechnologieën te gebruiken, omdat hiervan de energetisch-efficiënte netwerken van de toekomst zullen afhangen.

Leden van GreenTouch hebben er baat bij te kunnen werken met toonaangevende experts in de hele wereld voor het toepassen van fundamenteel onderzoek naar opwindende nieuwe gebieden, waarbij vernieuwende ideeën over duurzame netwerken in doorbraakgevende technologieën worden omgezet. Meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap, en hoe u lid kunt worden van GreenTouch, is beschikbaar op https://www.greentouch.org/index.php?page=become-member.

Over GreenTouch

GreenTouch is een consortium van toonaangevende, industriële spelers, onderzoekinstellingen en non-overheidsinstellingen die samenwerken om uitdagingen te definiëren, oplossingen te identificeren en deze te ontwikkelen. De doelstelling is het leveren, binnen een periode van vijf jaar, van de architectuur, specificaties, routekaart en demonstraties van kerncomponenten die nodig zijn om de energetische efficiëntie van het ICT-netwerk met een factor van 1000 te verhogen. In juni 2010 ontving GreenTouch een prijs voor vernieuwing op het gebied van energetische efficiëntie op de Global Telecoms Business Innovation Awards event. Voor meer informatie, ga naar www.greentouch.org.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
GreenTouch perscontacten
Paul Ross, +1 908-582-7710
paul.ross@alcatel-lucent.com
of
Ruth Cassidy, +1 781-876-6239

rcassidy@virtualmgmt.com

Deel: ' GreenTouch houdt in Amsterdam Open Forum over duurzame netwerken '


Lees ook