Itron levert beheersysteem voor head-end en metergegevens

Itron levert beheersysteem voor head-end en metergegevens

LIBERTY LAKE, Washington, V.S.--(BUSINESS WIRE)-- 20100616 --

Itron Inc. (NASDAQ: ITRI), wereldmarktleider op het gebied van intelligent meten en oplossingen voor het intelligente elektriciteitsnet (smart grid) maakte vandaag bekend dat het door Iberdrola, de belangrijkste energiegroep in Spanje en één van de grootste elektriciteitsbedrijven ter wereld, is uitgekozen voor de eerste fase van haar slimme meetprogramma. Itron zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en integratie van een geavanceerd meterbeheersysteem, waaronder beheersoftware voor head-end en metergegevens, evenals slimme meters.

De implementatie van Iberdrola’s programma voor slimme meters is gericht op de ontwikkeling van een nieuwe open en interoperabele oplossing die gebaseerd is op het telecommunicatieprotocol PRIME. Dit project zal niet alleen slimme meetfunctionaliteiten ondersteunen maar tevens voortgang boeken op het gebied van het intelligente elektriciteitsnet. De initiële uitvoering zal de levering van 100.000 meters omvatten aan de stad Castellón in Spanje, met een mogelijke uitbreiding tot tien miljoen meters verspreid over het gehele land. Naar verwachting zal de eerste fase van het project tussen juli en eind 2010 plaats vinden.

Dit project, een van de grootste en belangrijkste initiatieven op het gebied van slimme meters binnen Europa, betekent een belangrijke stap voor Iberdrola in de richting van de opbouw van een intelligent elektriciteitsnet. Itron zal gedurende de eerste fase van het project de enige leverancier van de beheersoftware voor head-end en metergegevens zijn; andere fabrikanten zullen slimme meters leveren die geschikt zijn voor PRIME. De end-to-end oplossing van Itron biedt een flexibele en robuuste data-infrastructuur die Iberdrola in staat stelt om het beheer van het netwerk te optimaliseren, de operationele kosten te verminderen en de kwaliteit van de dienstverlening ten behoeve van de klanten te verbeteren.

“Itron is zeer verheugd over het feit dat haar branchekennis en projectervaring zullen bijdragen aan het opzetten van een moderne intelligente metingsarchitectuur in Spanje,” aldus Marcel Regnier, Itron International chief operating officer. “Itron biedt een uitstekend presterend, schaalbaar en toekomstvast systeem dat Iberdrola in staat zal stellen om de naadloze evolutie naar een grootschalige uitbreiding te beheren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit project de voordelen van Itron’s intelligente meetoplossingen zal laten zien aan zowel Iberdrola als haar klanten.”

Over Itron

Itron Inc. is een vooraanstaand leverancier van technologie aan de wereldwijde energie- en waterindustrie. Ons bedrijf is 's werelds toonaangevende leverancier van intelligente meters, gegevensverzameling en software-oplossingen voor elektriciteitsbedrijven, met bijna 8.000 elektriciteitsbedrijven die vertrouwen op onze technologie voor het optimaliseren van de levering en het gebruik van energie en water. Onze producten omvatten elektriciteits-, gas-, water- en warmtemeters, gegevensverzameling en communicatiesystemen, waaronder geautomatiseerde meteraflezing (Automated Meter Reading, AMR) en geavanceerde meetinfrastructuur (Advanced Metering Infrastructure, AMI); software-applicaties voor het beheer van metergegevens en gerelateerde software; evenals projectmanagement-, installatie- en consultingdiensten. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie: www.itron.com.

Over Iberdrola

IBERDROLA is de grootste energiegroep in Spanje, een van de grootste elektriciteitsbedrijven ter wereld en wereldmarktleider op het gebied van windenergie. Deze positie is het resultaat van een solide, rendabel en waardecreërend project, dat ondersteund wordt door een duurzame groeistrategie en de inspanningen van een multicultureel team van ongeveer 33.000 mensen die in bijna 40 landen werkzaam zijn om de schoonste energie op de wereld aan te bieden. Wereldwijd heeft het bedrijf ongeveer 22 miljoen locaties voor het leveren van elektriciteit en bijna 40.000 MW aan opwekkingscapaciteit waarvan meer dan 6.500 afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen, waaruit de grote betrokkenheid van de onderneming voor het milieu blijkt.

www.iberdrola.es

Over PRIME

De PRIME ALLIANCE (PoweRline Intelligent Metering Evolution) richt zich op de ontwikkeling van een nieuwe open, publieke en niet-gepatenteerde oplossing van de telecommunicatiebranche. Het uiteindelijke doel van PRIME is het vaststellen van een aantal normen op een international niveau die interoperabiliteit tussen apparatuur en systemen van verschillende fabrikanten zullen verzekeren. Powerline communicatie is de meest geschikte en natuurlijke technologie voor het leveren van de vereiste prestaties op het gebied van telecommunicatie, zelfs in complexe ondergrondse elektriciteitsnetten.

www.prime-alliance.org

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Itron International Communications Director
Isabelle Sevegrand
isabelle.sevegrand@itron.com
of
Itron Inc.
VP, Investor Relations
Ranny Dwiggins, 509-891-3443
Ranny.dwiggins@itron.com
of
Itron Inc.
Director, Investor Relations
Marni Pilcher, 509-891-3847

Marni.pilcher@itron.com

Ticker_symbol NASDAQ:ITRI
ISIN US4657411066

Deel: ' Iberdrola kiest Itron voor slimme meetprogramma in Smart Grid '


Lees ook