Deze bedrijven zitten achter de Nederlandse energieleveranciers


UTRECHT, 20150108 -- Het aanbod energieleveranciers in Nederland wordt steeds groter. Inmiddels kent ons land meer dan 30 verschillende energielabels. Maar opereren de energieleveranciers zelfstandig of zijn ze onderdeel van een groter bedrijf of overkoepelende organisatie? Met behulp van vrij verkrijgbare gegevens heeft is er een infographic opgesteld waarin alle Nederlandse energieleveranciers te zien zijn met de organisaties die er achter zitten.

Vier energiereuzen
Nederland kent vier energiereuzen, namelijk Essent, Nuon, E.ON en Eneco. De grootste energieleverancier in Nederland, Essent,  is onderdeel van het Duitse RWE AG en telt ongeveer 3,1 miljoen klanten. Op de tweede positie komt Nuon met ongeveer 2,2 miljoen klanten. Het Nederlandse energielabel is onderdeel van het Zweedse bedrijf Vattenfall AB, dat met andere energielabels ook klanten heeft in Duitsland, Denemarken en Verenigd Koninkrijk. Ook Eneco Holding N.V. dat onderdeel is van 55 Nederlandse gemeenten, is een grote speler in zowel Nederland als België. Het bedrijf heeft ongeveer 2,2 miljoen klanten. Tevens heeft Eneco de meeste energielabels onder zich, namelijk Oxxio, GreenChoice (voor 30 procent), Dong Energy en MKB energie.

Verder valt uit de infographic op te maken dat de Nederlandse Energie Maatschappij inmiddels ook een serieuze speler aan het worden is op de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor de energieveiling van Sloop de Crisis die nog al eens op radio en tv gepromoot wordt. Andere dingen die opvallen, is dat Qurrent een initiatief is van stichting DOEN, een organisatie die zich inzet voor een groene, sociale en creatieve samenleving.

Voor de meer informatie en de infographic kun je terecht op Energievergelijk.nl.


Deel: ' Deze bedrijven zitten achter de Nederlandse energieleveranciers '
Lees ook