Itron Technology levert aardgasmeters in Bolivia

LIBERTY LAKE, Washington--(BUSINESS WIRE)-- 20110312 --

Itron Inc. (NASDAQ: ITRI) maakte vandaag bekend dat het 100.000 woonhuisgasmeters, 8500 commerciële gasmeters en twee testbanken heeft geleverd aan Yacimientos Petrolíferos Fiscales Bolivianos (YPFB), het nationale olie- en gasbedrijf van Bolivia.

Het contract met Itron werd gesloten na het besluit van de Boliviaanse regering om Boliviaanse burgers toegang te verlenen tot de eigen aardgasvoorraden van Bolivia, in plaats van duurder vloeibaar petroleumgas (LPG) te importeren.

Itron is de exclusieve leverancier van de 100.000 woonhuisgasmeters en 8500 commerciële gasmeters aan YPFB, alsmede de twee testbanken. Door een plaatselijke fabriek in Argentinië was Itron in staat om flexibeler en sneller te zijn bij de levering en efficiënte, tijdige Spaanstalige ondersteuning te bieden. Sterke dienstverlening voordat de koop werd gesloten en nauwe samenwerking met de distributeur, Mashmedic, zorgden mede dat Itron dit project wist binnen te halen. Tevens zorgde Itron voor opleidingen op het gebied van metrologie, gebruik van de testbanken en gasmeting, zodat YPFB klaar was voor het moment dat de nieuwe meters werden uitgerold.

Dit contract is de eerste stap in een vijfjarenplan om 500.000 meters te installeren in het gehele land. Tot nog toe exporteerde Bolivia het meeste aardgas naar Brazilië en Argentinië en werd in de meeste huizen geïmporteerd LPG gebruikt als primaire energiebron, daar het aan infrastructuur ontbrak om de eigen aardgasreserves te gebruiken. Door het nieuwe initiatief van de regering krijgen Boliviaanse burgers nu toegang tot een goedkopere bron en blijft ook de aardgasexport gewoon doorgaan.

Oscar López, manager van het gasnetwerk van YPFB, zei: "Dit is een ware ommezwaai voor de burgers van Bolivia. Door ons eigen aardgas te gebruiken, zullen de energierekeningen van onze bevolking sterk dalen. Het is veel logischer om onze eigen voorraad te gebruiken in plaats van duurder LPG te importeren. Door de hulp van Itron kunnen we nu kwalitatief hoogwaardige producten gebruiken om deze verandering door te voeren."

Marcel Regnier, senior vice president en COO bij Itron International, zei het volgende: "Itron is trots dat het kan meewerken aan een dergelijk duurzaam programma, waarmee de bevolking van Bolivia van betaalbare energie kan worden voorzien. We hebben zowel de wereldwijde ervaring om hoogkwalitatieve producten te leveren en de plaatselijke aanwezigheid om flexibel te kunnen zijn bij de levering en op maat gemaakte en efficiënte ondersteuning te kunnen bieden vanuit onze regionale fabriek."

Over Itron:

Bij Itron is het ons doel om slimme netwerk- en distributieoplossingen te bieden voor het gehele scala van diensten van elektriciteit-, gas en waterleveranciers over de gehele wereld. Ons bedrijf is wereldwijd toonaangevend in de levering van slimme softwaresystemen voor meting, gegevensverzameling en nutsbedrijven. Meer dan 8000 nutsbedrijven over de hele wereld maken gebruik van onze technologie voor een optimale levering en gebruik van energie en water. Ons aanbod omvat meters voor elektriciteit, gas, water en warmte, netwerkcommunicatietechnologie, betaalsystemen en aanverwante softwaretoepassingen en professionele diensten. Om uw toekomst met slimmer gebruik van energie en water waar te maken, begin hier: www.itron.com.

Over YPFB:

Yacimientos Petrolíferos Fiscales Bolivianos (YPFB) is het nationale oliebedrijf van Bolivia. De 9 dochterbedrijven hebben de volledige controle over de ontwikkeling, winning, en commercialisatie van de nationale en internationale markten voor de Boliviaanse olie- en aardgasvoorraden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Itron Inc.
Ranny Dwiggins
Vice President, Investor Relations
509-891-3443
ranny.dwiggins@itron.com
of
Isabelle Sèvegrand
Director, International Communications Director
+33 5 49 62 70 44
isabelle.sevegrand@itron.com
of
Sharelynn Moore
Director, Itron Marketing & Communications
509-891-3524
sharelynn.moore@itron.com

www.itron.com

Ticker_symbol NASDAQ:ITRI
ISIN US4657411066

Deel: ' Itron Technology levert aardgasmeters in Bolivia '


Lees ook