Netwerkinfrastructuur biedt ondersteuning aan meer dan 1700 Amerikaanse onderzoekswetenschappers

Netwerkinfrastructuur biedt ondersteuning aan meer dan 1700 Amerikaanse onderzoekswetenschappers

BROOMFIELD, Colorado (VS), en ANN ARBOR, Michigan (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091012 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) en Internet2 hebben vandaag bekendgemaakt hun relatie te verlengen om een trans-Atlantische en Amerikaanse netwerkverbinding voor U.S. LHCNet te leveren. Het netwerk zal gegevens van de Large Hadron Collider (LHC) overbrengen: een enorme partikelversneller die zich van de Frans-Zwitserse grens tot aan meer dan 1700 wetenschappers in 94 instellingen in de Verenigde Staten uitspreidt.

U.S. LHCNet levert toegewijde connectiviteit met hoge bandbreedte tussen CERN [Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek] en de twee “Tier 1” Amerikaanse locaties: Fermi National Accelerator Laboratory en Brookhaven National Laboratory, in samenwerking met het netwerk voor energiewetenschappen (ESnet) van het Amerikaanse Ministerie voor Energie (DOE). Het netwerk deelt ook de ondersteuning voor de verbinding tussen de VS en Europa naar veel universiteiten en laboratoria (de zogeheten Tier 2- en Tier 3-locaties) waar onderzoekers LHC-gegevens zullen analyseren. U.S. LHCNet is opgericht door het Bureau voor Hoge-energiefysica van het DOE en wordt door het California Institute of Technology (Caltech) beheerd.

Onder de vandaag bekendgemaakte overeenkomst zullen U.S. LHCNet, Internet2 en Level 3 een groot netwerkcentrum in New York City met de LHC in Zwitserland in verbinding brengen. Deze verbinding combineert de nationale ruggengraat van Internet2, Esnet en vele regionale netwerken, zodat de LHC-gegevens voor Amerikaanse wetenschappers toegankelijk zijn. Met de verbindingen van Internet2 en Level 3 kunnen wetenschappers wereldwijd de grote hoeveelheden LHC-gegevens verkrijgen en analyseren die in de VS verwerkt dienen te worden.

“We zijn heel blij dat we ter ondersteuning van het wetenschappelijke programma van LHC met Internet2 en Level 3 mogen samenwerken”, aldus Harvey Newman, professor in fysica bij Caltech, hoofdonderzoeker van U.S. LHCNet en lid van de Adviesraad voor Architectuur en Werkzaamheden van Internet2. “Hun gezamenlijke expertise en efficiënte levering zijn fascinerend. Ook kijken we uit naar een samenwerking met hen op het gebied van de ontwikkeling van geavanceerde netwerken voor data-intensief wetenschappelijk onderzoek, waarbij de methodes en instrumenten worden toegepast die door ons Caltech-team en onze medewerkers zijn ontwikkeld voor betrouwbare, grootschalige verwerking langs continentale en overzeese routes, zowel voor de LHC als de internationale wetenschappelijke gemeenschap.”

“Samen bieden Level 3 en Internet2 de wetenschappers bij LHC hogesnelheidsnetwerken en connectiviteit die nodig is om wetenschappelijke samenwerking over de grens te stimuleren”, aldus Rob Vietzke, uitvoerend directeur van netwerkdienstverlening bij Internet2. “Omdat de onderzoeks- en opleidingsgemeenschap nog steeds op zoek is naar nieuwe wetenschappelijke mijlpalen, is het ons een genoegen met Level 3 samen te werken en de doorslaggevende netwerkbetrouwbaarheid en schaalbaarheid te bieden die wetenschappers, die aan moderne onderzoeksprojecten willen deelnemen, nodig hebben.”

De LHC is de grootste partikelversneller ter wereld en werd in Zwitserland gebouwd, waar hij door CERN in Genève wordt bediend. De LHC is het eerste grote internationale wetenschappelijk onderzoeksinitiatief dat volledig van netwerkconnectiviteit en een geavanceerd model voor gegevensverspreiding afhankelijk is, zodat duizenden wetenschappers over de hele wereld met elkaar kunnen samenwerken. Men schat dat 15 miljoen gigabytes aan LHC-gegevens jaarlijks naar elf Tier 1-locaties over de hele wereld worden verstuurd via het Amerikaanse U.S. LHCNet, samen met de nationale ruggengraat van Internet2 ESnet, GEANT2-netwerk in Europa, de Amerikaanse regionale netwerken en de Europese nationale onderzoeks- en opleidingsnetwerken. Daarna worden de gegevens verwerkt, geanalyseerd en voor verdere analyse naar honderden Tier 2- en Tier 3-locaties verspreid.

“Level 3 werkt verder met Internet2 met als doel de aan onderzoeks- en opleidingsinstelling in het land voorhanden zijnde netwerktechnologie te verbeteren”, aldus Andrew Crouch, president van de groep voor groothandelmarkten van Level 3. “Level 3 is verheugd trans-Atlantische connectiviteit aan LHC te mogen leveren en Amerikaanse onderzoekswetenschappers van een essentiële link te voorzien om gegevens uit te wisselen en met hun collega’s over de hele wereld samen te werken.”

De LHC heeft als bijnaam de “Big Bang Machine” omdat wetenschappers hem zullen gebruiken om de kosmische condities een triljoenste van een seconde na de oerknal na te bootsen, in de hoop een inzicht in de oorsprong van materie te krijgen. Het bestaat uit een 27 kilometer lange tunnel en uit holtes ter grootte van een kathedraal op 100 meter onder de grond. De versnellermagneten die de stralen op hun circulaire baan geleiden worden sterk gekoeld en tot een temperatuur teruggebracht die net boven het absolute nulpunt ligt, wat kouder is dan in de ruimte. Het zal materie tot 99,999999% van de lichtsnelheid versnellen.

Over Internet2

Internet2 is het belangrijkste Amerikaanse consortium voor geavanceerde netwerken. Onder leiding van de onderzoeks- en opleidingsgemeenschap promoot Internet2 sinds 1996 de missies van haar leden door zowel technologisch vooroplopende netwerkmogelijkheden als unieke samenwerkingsmogelijkheden te bieden die samen de ontwikkeling, inzet en het gebruik van revolutionaire Internettechnologieën vergemakkelijken. Internet2 brengt de Amerikaanse onderzoeks- en academische gemeenschap samen met technologieleiders uit de industrie, de overheid en uit de internationale gemeenschap om zich samen in te spannen voor een fundamentele impact op het Internet van morgen. Ga voor meer informatie naar: https://www.internet2.edu.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metrodiensten (via het stadsnetwerk) en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor meer in formatie op: www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Level 3 Communications en het Level 3 Communications-logo zijn geregistreerde dienstenmerken of dienstenmerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van zijn partners in de Verenigde Staten en/of andere landen. Diensten van Level 3 worden aangeboden door 100% dochterondernemingen van Level 3 Communications, Inc. Eventuele andere dienstnamen, productnamen, bedrijfsnamen of logo’s in dit persbericht zijn de handelsmerken of dienstenmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Forward-looking statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) zijn geen garantie voor de prestatie en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk verschillen van wat is aangegeven of geïmpliceerd in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt, zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die het vermogen van Level 3 zou kunnen verstoren om extra financieringen te verwerven, maar ook het vermogen van het bedrijf om: overgenomen bedrijven met succes te integreren, het verkeer op het netwerk te vergroten; het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; systeem- en netwerkfouten of storingen te verhelpen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges genereren, om gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden en om te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie met betrekking tot deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of om enige andere reden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Kimberly Greene, 720-888-3675
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000

Deel: ' Level 3 en Internet2 leveren netwerkverbinding voor U.S. LHCNet '
Lees ook