Chevron kreeg de ontginningsrechten in de Noorse Zee

ABERDEEN, Schotland--(BUSINESS WIRE)-- 20110420 --

Chevron Upstream Europe, een strategische business unit van Chevrons Europe, Eurasia and Middle East (EEME) Operating Company kondigde vandaag aan dat het een succesvol bod uitbracht voor de ontginningsrechten in vier gebieden die werden toegekend bij de 21ste Licentieronde in de Noorse Zee.

De gebieden bevinden zich in het buitenste Vøring Basin in de Noorse Zee, op ongeveer 335 mijl (540 kilometer) ten westen van de kust van Bodø, in 6824 voet (2080 meter) water. Chevron Norge AS werd aangesteld als de operator met 40 percent aandelen van de productielicentie PL598 die de gebieden 6601/6 and 9 en 6602/4 en 7 bevat. De andere deelnemers in de gebieden zijn ExxonMobil Exploration & Production Norway AS met 30 percent van de aandelen, Idemitsu Petroleum Norge AS met 10 percent van de aandelen en Petoro AS met 20 percent van de aandelen.

“Chevron wil een gerichte portfolio met belangrijke ontginningsprospecten wereldwijd uitbouwen,” zei Guy Hollingsworth, Voorzitter van Chevron Europa, Eurasia en Midden-Oosten. “We zien de diepe waters van de Noorse Zee als een gebied met een belangrijke potentiëlebron en deze aanwerving versnelt onze strategie om aantrekkelijke en groeimogelijkheden met grote impact na te streven.” Hollingsworth voegde hieraan toe: “Dit is Chevrons tweede prijs in de diepe waters van de Noorse Zee en als operator kijken we er naar uit om te werken met onze partners en onze technische expertise en mogelijkheden naar dit gebied met vele mogelijkheden te brengen.”

“Rick Cohagan, Managing Director van Chevron Upstream Europe zei: “We zijn zeer tevreden over het partnerschap dat de sterktes van de vier bedrijven ten goede zal komen – Chevrons ervaring inzake ontginning van het westen van Shetland en ExxonMobil, Petoro en Idemitsu’s belangrijke regionale kennis en operationele ervaring op lange termijn in de Noorse Zee. We respecteren de strengere licentiecriteria die opgelegd worden door het Ministerie van Petroleum en Energie voor werkzaamheden in Noorse diepe waters en we zullen Chevrons veiligheidsstandaarden blijven toepassen bij alle aspecten van onze werkzaamheden.”

Chevron is een van de leidinggevende geïntegreerde energiebedrijven in de wereld, met dochterondernemingen die wereldwijd actief zijn. Het succes van het bedrijf wordt aangedreven door het vernuft en het engagement van haar werknemers en het toepassen van de meest innovatieve technologieën ter wereld. Chevron is betrokken bij bijna elk aspect van de energiesector. Het bedrijf ontgint, produceert en transporteert ruwe olie en aardgas; raffineert, vermarkt en verdeelt transportbrandstoffen en andere energieproducten; produceert en verkoopt petrochemische producten; genereert stroom en produceert geothermische energie; levert energiebesparende oplossingen; en ontwikkelt de energiebronnen van de toekomst, inclusief biobrandstoffen. Chevron bevindt zich in San Ramon, Calif. Meer informative over Chevron is beschikbaar op www.chevron.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Chevron
Laura Easton, (44) 1224 334400

Laura.Easton@chevron.com

Ticker_symbol NYSE:CVX
ISIN US1667641005

Deel: ' Chevron kreeg de ontginningsrechten in de Noorse Zee '


Lees ook