AES Solar sluit overeenkomst financiering €68 miljoen-project voor 18 MW fotovoltaïsche portfolio in Italië

ARLINGTON, Va.--(BUSINESS WIRE)-- 20110727 --

AES Solar, een joint-venture tussen the AES Corporation (NYSE: AES) en Riverstone Holdings LLC, heeft vandaag aangekondigd dat één van haar dochterondernemingen eerder deze maand een akkoord is aangegaan voor een lange termijn financiering zonder regres van €68 million. Deze financiering met de naam “Azimuth”, wordt gebruikt voor de constructie van zonne-fotovoltaïsche (PV) projecten voor een totaal van 18 MW, in de regio's van Lazio, Puglia en Sicilië in Italië.

Aan deze financiering namen vier mandated lead arrangers (“MLAs”) deel: Dexia Crediop (Facility Agent) en Société Générale, als coördinerende banken, samen met DnB NOR en ING. De financieringen dekken tot 81 procent van de geschatte projectkosten en de definitieve vervaldatum is 18 jaar na de bouw hiervan. De case-base van het financiële model voor deze financiering werd opgezet met als doelstelling een minimum en gemiddelde schuldenservicedekkingsquote (“DSCR”) van 1.30x.

De vier installaties onder deze financiering worden naar verwachting in commerciële werking gesteld tussen nu en het einde van het derde kwartaal van 2011. Dit kwalificeert ze voor een 20 jaar gereguleerd teruglevertarief onder de vernieuwbare energietariefstructuur van “Conto Energia”.

AES Solar heeft op dit moment een portfolio van exploitaties van 127 MW verspreid over de hele wereld, in Italië, Spanje, Griekenland, Bulgarije en Frankrijk. Met het kapitaal dat het bedrijf in aanbouw heeft, beslaat deze portfolio een totaal van 159 MW aan projecten.

Over AES Solar

AES Solar is een joint-venture van de AES Corporation en Riverstone Holdings LLC, gevormd voor het ontwikkelen, bezitten en exploiteren van zonne-energie-installaties voor nutsbedrijven. AES Solar beschikt momenteel over een operationele capaciteit van 127 MW in Spanje, Griekenland, Frankrijk en Bulgarije en aanzienlijke ontwikkelingsactiviteiten in andere landen. Voor meer informatie kunt u terecht op:www.aes-solar.com.

Over Riverstone Holdings LLC

Riverstone Holdings LLC, een op energie en krachtbronnen gerichte private equity firma opgericht in 2000, heeft ongeveer $17 miljard onder beheer door middel van zes investeringsfondsen, waaronder ´s werelds grootste hernieuwbare energiefonds. Riverstone leidt investeringen voor buyout en kapitaalaangroei in de midstream, exploratie & productie, olievelddiensten, energie- en duurzame sectoren van de energetische industrie. Met kantoren in New York, Londen en Houston, is het bedrijf een $16 miljard tellende verbintenis aangegaan voor 79 investeringen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.riverstonellc.com.

Over de AES Corporation

De AES Corporation (NYSE: AES) is een internationaal Fortune 500-energiebedrijf met opwekkings- en distributieactiviteiten. Door middel van haar gevarieerde portfolio van thermale en duurzame energiebronnen biedt AES veilige, betaalbare en duurzame energie aan in 28 landen. Het personeelsbestand van AES van 29.000 medewerkers zet zich in voor een uitmuntende dienstverlening en het voldoen aan de voortdurend veranderende energiebehoeften van de wereld. De omzet van AES over 2010 bedroeg $17 miljard en AES beschikt in totaal over $40 miljard aan middelen in eigendom en beheer. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.aes.com.

AES Corporation Safe Harbor-verklaring

Dit persbericht bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst in de zin van de Securities Act van 1933 en de Securities Exchange Act van 1934. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst bevatten, onder andere, de verklaringen met betrekking tot toekomstige inkomsten, groei, en financiële en operationele prestaties. Uitspraken met betrekking tot de toekomst vormen geen garantie voor toekomstige resultaten, maar zijn veeleer een weerspiegeling van de huidige verwachtingen van AES gebaseerd op redelijke veronderstellingen. De verwachte financiële informatie is gebaseerd op bepaalde materiële veronderstellingen. Deze veronderstellingen omvatten, onder andere, de nauwkeurige vooruitzichten van AES betreffende toekomstige rentekoersen, grondstoffenprijzen en internationale schommelingen van munteenheden, voortdurende normale niveaus van operationele resultaten en elektriciteitshoeveelheden van de distributiebedrijven van AES en operationele prestaties bij de generatiebedrijven van AES in overeenstemming met historische niveaus, evenals de resultaten van verwachte productiviteitsverbeteringen en hogere groei-investeringen op genormaliseerde investeringsniveaus en rentabiliteit op basis van vroegere ervaring.

De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de verwachte resultaten in de uitspraken met betrekking tot de toekomst van AES, vanwege risico's, onzekerheden en andere factoren. Belangrijke factoren die de huidige resultaten kunnen beïnvloeden, worden besproken in de documentatie die AES bij de Securities and Exchange Commission heeft ingediend, inclusief, maar niet beperkt tot de risico's besproken onder artikel 1A “Risicofactoren” in het jaarverslag 2009 van AES op formulier 10-K. Lezers worden aangemoedigd deze ingediende documentatie van AES te lezen om zo meer te weten te komen over de risicofactoren waar AES-bedrijven mee te maken hebben. AES neemt niet de verplichting op zich om verklaringen met betrekking tot de toekomst te actualiseren of te herzien, ongeacht of deze nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere zaken betreffen.

Aandeelhouders die een exemplaar van het jaarrapport van het bedrijf over 2009 op formulier 10-K, bij het SEC ingediend op of rond 25 februari 2010, willen ontvangen, kunnen kosteloos een exemplaar (zonder bijlagen) aanvragen bij het Office of the Corporate Secretary, The AES Corporation, 4300 Wilson Boulevard, Arlington, Virginia 22203. De bijlagen kunnen eveneens worden aangevraagd, maar daarvoor wordt een vergoeding voor de reproductiekosten in rekening gebracht. Aandeelhouders kunnen tevens een exemplaar verkrijgen via de website van het bedrijf: www.aes.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
De AES Corporation

Ellen Gallup, +1 703-682-6431

Ticker_symbol NYSE:AES

Deel: ' AES Solar sluit financiering fotovoltaïsche portfolio in Italië '
Lees ook