REC GARANDEERT HOGER ENERGETISCH RENDEMENT EN ZEKERE INVESTERING MET NIEUWE LINEAIRE GARANTIE VOOR ZONNEMODULES

SANDVIKA, Noorwegen--(BUSINESS WIRE)-- 20110907 --

REC kondigt aan dat het bedrijf een betere 25 jaar lineaire vermogensgarantie en een 10 jaar productgarantie zal verstrekken, waarbij klanten 5,6 percent hoger vermogen gegarandeerd wordt.

Deze garantie betekent dat voor iedere REC-module nu ten minste een effectief vermogen van 97 procent wordt geleverd tijdens het eerste jaar van gebruik. Zo wordt de klant de nodige zekerheid geboden bij het investeren in een zonne-energiesysteem. Dit is een verbetering in vergelijking tot de vorige garantie, die een rendement van slechts 90 procent verzekerde. De maximale terugval is nu 0,7 procent per jaar, met een minimaal rendementsniveau van 80,2 procent aan het einde van het 25ste gebruiksjaar van de module. De materiaal- en werkgarantie heeft zich bijna verdubbeld van 63 maanden naar 10 volle jaren.

“Wij staan achter onze nieuwe garantie dankzij de hoge kwaliteit van onze producten en controle van de complete zonnewaardeketen. Wij gaan een verbintenis aan door onze klanten hoge prestatie-zonnemodules met lange termijn waarde te bieden”, zei Luc Graré, Senior Vice President, Verkoop en Marketing, zonnecellen en modules, REC Solar. Het besluit om verder garantiecondities te verbeteren is onderhevig aan de navolging van een uitgebreide evaluatie. Om te verzekeren dat REC-klanten een nog hoger energetisch rendement hebben dan waar zij voor betaald hebben, zal REC modules met een vermogenstolerantie van plus vijf watt blijven leveren.

Over REC

REC is een toonaangevende, verticaal geïntegreerde speler in de zonne-energiesector. REC is een van 's werelds grootste producenten van polysilicium en platen voor zonne-energietoepassingen, en een snelgroeiende fabrikant van zonnecellen en -modules. REC is ook betrokken bij projectontwikkeling op andere gebieden in de fotovoltaïsche markt. REC is in 1996 opgericht in Noorwegen en een internationaal gericht zonnecelbedrijf met wereldwijd meer dan 4000 werknemers. REC had een jaaromzet van EUR 1,7 miljard in 2010. Voor meer informatie over REC kunt u terecht op www.recgroup.com .

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
REC Solar France SAS
Jan Jacob Boom-Wicher
Managing Director - France, Benelux, UK and Ireland

+33 1 46 17 05 91

Deel: ' REC biedt hoog rendement en investering met garantie voor zonnemodules '
Lees ook