Zonnesysteembedrijf mp-tec is veelvoudig winnaar op de Plus X Award

Skytrap plus trackingsysteem wint “Beste product van het jaar”

EBERSWALDE, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20111010 --

Het trackingsysteem geproduceerd door het Duitse bedrijf voor zonnesystemen mp-tec GmbH & Co. KG heeft de Plus X Award ontvangen, 's werelds belangrijkste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle, in de categorieën “Hoge kwaliteit” en “Functionaliteit” in de energieproductengroep. De jury werd in beide categorieën overtuigd door het eenvoudige astrackingsysteem. Meer dan 130 juryleden uit een aantal sectoren en 32 landen verkozen de Skytrap tracker tevens als het “Beste product van 2011”.

Met zijn maximaal 30 vierkante meter moduleoppervlakte is de Skytrap plus het grootste trackingsysteem dat mp-tec tot op heden heeft ontwikkeld. Het systeem kan astronomisch bestuurd worden via een intelligent GPS-systeem, alsook optisch-elektronisch. Voor het eerst is de elevatiehoek van het moduleplatform tot op de graad nauwkeurig verstelbaar, zonder iets te hoeven aanpassen. De gemonteerde module die door middel van twee draaipunten verplaatsbaar is, heeft zelf een kantelhoek van 10 tot 35 graden. Deze optimalisering van de stralingshoek van de zon ten opzichte van de modules maakt een verhoging van de zonne-energie tot 36 procent mogelijk vergeleken met vaste systemen. Het resultaat hiervan is dat de Skytrap plus de doeltreffendheid van een dubbel assysteem bereikt, terwijl de investering veel kleiner is.

Sinds 2004 is de Plus X Award uitgereikt aan producten die van hoge kwaliteit en functioneel zijn en die voldoen aan de modernste normen. Daarnaast moeten ze beschikken over fascinerende extra functies - de zogenaamde Plus X factoren. “Alle bekroonde producten bewezen eens te meer dat onze industriesectoren een hoge mate van innovatie gebruiken als criterium en veel aandacht besteden aan design en kwaliteit,” aldus voorzitter van de jury Christopher Strobel die het hoge niveau van de inzendingen prees.

Meer informatie op www.mp-tec.de

Over mp-tec

Als fabrikant, leverancier en projectdienstverlener is mp-tec een partner voor erkende dealers, handelaars, planners en beleggers in geheel Europa. Het bedrijf te Eberswalde werd in 2002 opgericht door Managing Director Michael Preißel. Het is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van zonne-energie, zonnewarmte en montagesystemen. Daarnaast richt een bedrijfssegment zich op de invoering van strategische solar farms. Met een landelijk netwerk van ongeveer 4.000 handelspartners is mp-tec het grootste bedrijf in zonnesystemen in de nieuw gevormde Duitse staten en heeft het 75 mensen in dienst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Mp-tec GmbH & Co. KG
Anja Kroll
Tel: +49-33-34.59-44-89
Fax: +49-33-34.59-44-85

presse@mp-tec.de

Deel: ' Zonnesysteembedrijf mp-tec veelvoudig winnaar op de Plus X Award '
Lees ook