Kroon-Oil winnaar 2016 in Smeermiddelenbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160519 -- Kroon-Oil BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Smeermiddelenbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met een zeer sterke positionering. ‘Kroon-Oil weet zijn diepgaande vakkennis uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Al meer dan 100 jaar richt Kroon-Oil BV zich uitsluitend op het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige smeermiddelen voor motor, versnellingsbak (transaxle), remsysteem, stuurbekrachtiging en koelsysteem. Daarnaast geeft Kroon-Oil smeeradvies voor elk voertuig op basis van kenteken of merk en type. Als onafhankelijke producent is het bedrijf in staat snel in te springen op marktontwikkelingen. Kroon-Oil vindt zijn oorsprong al in 1906. Het is gevestigd in Almelo en Zwijndrecht, heeft ruim 40 medewerkers en is internationaal actief. 

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Kroon-Oil BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Kroon-Oil, want men is continu bezig zijn producten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van de klant.’

Hightech in smeermiddelen  
De voortdurend ontwikkelende motorindustrie stelt steeds hogere specificaties. Kroon-Oil kan hierin meegaan door zijn expertise, eigen productiefaciliteiten en eigen laboratoriumfaciliteit. ‘Made in Holland, maar voorzien van alle wereldwijd geldende specificaties. In feite hightech in smeermiddelen!’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Kroon-Oil levert een bijna onuitputtelijk assortiment in allerlei soorten en verpakkingen – 1.200 – om aan alle klantwensen tegemoet te komen. Verkocht in vrijwel alle continenten. Plus een uitgekiend ondersteuningspakket voor de garagehouder. De onderneming excelleert op alle fronten. Een uitgekiende productenrange, een echt top-branding, goede prijsstrategie met mooie marges door de hele keten, een zeer professioneel en loyaal distributienetwerk en een uitstekende marketingcommunicatie met alle marktpartijen.’

Als smeermiddelenleverancier wil Kroon-Oil op verantwoorde wijze omgaan met omgeving en milieu. Zijn QHSE-kwaliteitssysteem is al jarenlang een belangrijk fundament in de processen en zal veel aandacht behouden. Ook de komende jaren verwacht de onderneming innovatieve producten, concepten en diensten te introduceren. Deze worden steeds ontwikkeld op basis van de kernwaarden ‘Excellente organisatie’ en ‘Klant centraal’. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Kroon-Oil BV een topper. De terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.kroon-oil.com

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dhr. L. ten Hoeve Telefoon: 06-53248780  -  ho@kroon-oil.nl


Deel: ' Kroon-Oil winnaar 2016 in Smeermiddelenbranche '
Lees ook