RainDance Technologies benoemt S. Roopom Banerjee als President en Chief Executive Officer

Disruptieve platformtechnologie maakt grotere snelheid, gevoeligheid en eenvoud voor single-cell analyse mogelijk teneinde doorbraken in onderzoek en diagnostiek op het gebied van menselijke gezondheid en ziekte te versnellen

LEXINGTON, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- 20100204 --

Raindance Technologies Inc., de leider op het gebied van sequentieverrijking en single-cell analyse, heeft vandaag aangekondigd dat de raad van bestuur Sirshendu Roopom Banerjee benoemd heeft als President en Chief Executive Officer. Raindance Technologies biedt innovatieve microdroplet-oplossingen die het onderzoek en de ontwikkeling voor de menselijke gezondheidszorg en industriële markten versnellen. Het bedrijf biedt resolutie van moleculaire, biologische en fysiologische gebeurtenissen vanuit monsters met grote populaties in een ongeëvenaarde single-cell analyse, allemaal binnen een gesloten micro-omgeving die kwantificering en single-molecule gevoeligheid mogelijk maakt en de integriteit van het monster behoudt zonder vertekening of contaminatie.

Raindance Directeur en Managing Partner van Mohr Davidow Ventures Bill Ericson zei: "Roopom brengt een diepte van kennis en hij wordt zeer gerespecteerd in de industrie van levenswetenschapshulpmiddelen en -diagnostiek. Roopom's leiderschap zal ons in staat stellen om het in de afgelopen jaren opgebouwde momentum ten behoeve van de aanname van onze zeer innovatieve Rainstorm™-technologie verder te versnellen, naast het aanscherpen van onze focus op nieuwe product- en technologiemogelijkheden op het gebied van sequentieverrijking en single-cell analyse."

Tot voor kort was dhr. Banerjee een directeur van Healthcare Investment Banking bij Leerink Swann, waar hij de Life Science Tools & Diagnostics sector leidde. Voorheen werkte dhr. Banerjee bij McKinsey en Goldman Sachs en adviseerde Fortune 500 bedrijven in de gezondheidszorg wereldwijd over bedrijfs- en groeistrategie, productontwikkeling en lanceringsstrategie, internationale expansie, en fusies en overnames. Dhr. Banerjee heeft met succes meer dan 50 transacties afgerond, waaronder onderhandse plaatsingen, beursintroducties, Followons, PIPE/RD's en vaste baten, alsmede fusies en overnames.

Eerder in zijn carrière werkte dhr. Banerjee bij het Dana Farber Cancer Institute, het Whitehead Institute/MIT Human Genome Project en bij het Massachusetts General Hospital Cancer Center. Dhr. Banerjee beschikt over een M.P.P. van de Kennedy School of Government van Harvard University en dubbele B.S.-graden in biologie en economie van M.I.T., waar hij werd verkozen tot Howard Hughes Medical Institute Scholar.

"Dit is een belangrijke tijd om toe te treden tot Raindance, nu dat het bedrijf een ongeëvenaarde omzetgroei doormaakt. We zien een sterke vraag van de klant naar onze nieuwe producten in sequentieverrijking, zoals zeldzame variantie-analyse, alsmede toekomstige toepassingen in methylatie en ultra-deep sequencing. Raindance is echt platformagnostisch en speelt in op de explosieve groei in de volgende generatie sequencing," aldus Banerjee. "Naast sequentieverrijking hebben we aangetoond unieke mogelijkheden te bezitten in digitale PCR, en in eiwit-, antilichaam- en single-cell toepassingen. Ik ben verheugd om toe te treden tot een team van hoog kaliber met een bewezen geschiedenis wat betreft de uitvoering op deze gebieden."

Christopher McNary, die als CEO bij Raindance heeft gediend sinds november 2007, zal zich bij dhr. Banerjee voegen in het senior executive team als Chief Commercial Officer en zich richten op het sturen van de onderneming in de richting van commercialisering met een hoog groeipercentage. Mike Hunkapiller, General Partner bij Alloy Ventures en directeur bij Raindance zei, "Chris heeft sterk leiderschap en operationele ervaring gebracht om Raindance te begeleiden vanaf de technologiefase tot en met de commerciële lancering van ons vlaggenschip RDT 1000 product. We zijn verheugd dat Chris zich gaat richten op het leiden van de commerciële aanval van Raindance. Raindance is meer dan gereed om grote latente markten te ontgrendelen en tegemoet te komen aan de onvervulde behoeften van de klant voor single-cell analyse."

Over RainDance Technologies

Raindance Technologies' gepatenteerde technologieplatform levert uitstekende gevoeligheid en gegevenskwaliteit die een inspiratie is voor wetenschappers, onderzoekers en clinici om de manier te heroverwegen waarop zij experimenten ontwerpen, ontdekkingen benaderen of klinische diagnostiek uitvoeren. De centrale RainStorm-technologie stelt klanten in staat om de novo wetenschap te bedrijven op een manier die een ultrahoge doorloopsnelheid heeft en eenvoudig, flexibel en goedkoop is. Raindance's commerciële producten omvatten instrumenten en hoogwaardige verbruiksgoederen en reagentia voor sequentieverrijking voor volgende generatie sequencing, ultra-deep sequencing en methylatie-analyse. Raindance verkoopt rechtstreeks in de VS en in Europa, en is distributienetwerken aan het opbouwen in Europa en Azië-Stille Oceaangebied. Raindance Technologies, met hoofdkantoor in Lexington, Massachusetts en een Europees verkoopkantoor in het Verenigd Koninkrijk, beschikt over ongeveer 70 medewerkers wereldwijd. Voor meer informatie, bezoek www.raindancetech.com.

RainStorm is een handelsmerk van RainDance Technologies, Inc.

Opmerking van de redactie:

  • Mr. Banerjee is beschikbaar voor interviews.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
RainDance Technologies
Chris McNary, 781-861-6300

mcnaryc@raindancetech.com

Deel: ' RainDance Technologies benoemt S. Roopom Banerjee als President en CEO '


Lees ook