Allekabels.nl: “Kerstvakantie? Na Kerst neemt drukte toe!”


Klantenservice vindt oorzaak netwerkstoringen in “kerstcadeaus”

KERKRADE, 20171229 -- Een aanzienlijk aantal Nederlanders geniet na de Kerst van een welverdiende vakantie. Voor de medewerkers van de klantenservice van de meeste webwinkels gaat die vlieger echter niet op. Na de Kerst 2016 nam het aantal calls bij de klantenservice van Allekabels.nl zelfs met 10% toe, terwijl het voor de Kerst ook al topdrukte was. Eenzelfde toename wordt ook in 2017 verwacht. Hoewel spullen worden geretourneerd als zijnde defect, blijken deze vaak gewoon te functioneren. Waar ligt dat aan?

Enkele productcategorieën springen er uit bij de klantvragen die na de Kerst binnenkomen. Ivo Ebben, customer service agent bij Allekabels.nl: “We krijgen veel vragen over netwerkapparatuur voor thuisgebruik die rond de Kerst is aangeschaft. Vermoedelijk kijken veel mensen met de feestdagen wat vaker naar Netflix en hebben ze wat meer tijd om via het internet games te spelen. Daarom zijn upgrades aangeschaft die het netwerk verbeteren en die zouden niet zo werken als beloofd. Mis!”

Al enkele jaren wordt gewezen op de invloed van verlichting op de werking van netwerken. Ook kerstverlichting kan dus een netwerk verstoren. Ebben: “Klopt. We hebben het niet doorgerekend, maar het zou mij niets verbazen als er een correlatie is tussen de enorme toename van de verkoop van kerstverlichting en de gestegen verkoop van wifi versterkers. Wij zijn een van de grootste verkopers in Nederland van beide productcategorieën, dus misschien moeten we dat maar eens onderzoeken.”

[Allekabels.nl: “Kerstvakantie? Na Kerst neemt drukte toe!”]

Cadeau gekregen, wifi stuk
Een andere oorzaak voor storingen in het draadloos netwerk kunnen vreemd genoeg draadloze producten zijn. Draadloze luidsprekers, videozenders en babyfoons kunnen letterlijk stoorzenders blijken. Ebben: “We hebben in ons team specialisten die soms met de meest vreemde storingen worden geconfronteerd. Meestal blijkt dan niet de nieuw aangeschafte draadloze apparatuur defect te zijn, maar is het de combinatie van bestaande en nieuw aangeschafte draadloze apparatuur.”

Ook andere cadeaus kunnen roet in het kerstdiner gooien. Ebben: “Behalve bekende stoorzenders zoals de magnetron, veroorzaken ook sommige beeldschermen storing. Wij leveren ook alle TV beugels. Is het beeldscherm opgehangen, blijkt de TV ontvangst verslechterd. Slechts weinigen leggen de link tussen de “betere” plaatsing van het scherm en de slechtere ontvangst. Dat proberen we dan via de mail of desnoods via de telefoon te achterhalen. Helaas, ook dit jaar na Kerst voor mij geen vrij.” 


Deel: ' Allekabels.nl “Kerstvakantie? Na Kerst neemt drukte toe!” '
Lees ook