Draka Kabel winnaar 2016 in Kabelproductiebranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160331 -- Draka Kabel BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Kabelproductiebranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende kabelproducent, met een zeer sterke positionering. ‘Draka Kabel weet haar enorme kennis op het gebied van allerhande kabels uitstekend te combineren met een vernieuwende aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Alles in dit bedrijf ademt techniek en innovatie. Nederlands industrieel erfgoed in optima forma.’

Draka Kabel BV is internationaal actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van toekomstbestendige en gemakkelijk te verwerken kabeloplossingen voor een grote verscheidenheid aan klanten. In de Benelux worden Draka’s kabels toegepast in laagspanningsinstallaties, industriële toepassingen, datanetwerken en telecominfrastructuur zoals Fiber-to-the-Home. De onderneming onderscheidt zich door haar ruime assortiment en grote klant- en servicegerichtheid. Draka Kabel BV is in 1910 in Amsterdam opgericht als Hollandsche Draad- en Kabelfabriek en huist haar Benelux-hoofdkantoor sinds 2013 in Delft, dit is op de historische plek waar in 1913 de NKF, Nederlandse Kabel Fabriek, is opgericht. Sinds 2011 is Draka Kabel BV een volle dochter van Prysmian Netherlands BV.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Draka Kabel BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Draka. Een bijzondere en recente innovatie is de hallogeenvrije kabel, met een mantel die vrij is van PVC-stoffen waardoor er bij brand geen giftige stoffen meer uit vrijkomen. Het bijzondere van Draka is, dat zij deze nieuwe technologie ook ter beschikking stelt aan concurrerende kabelproducenten. Op deze wijze creëert zij een breder professioneel draagvlak en zal zij als marktleider altijd de grootste afzet blijven genereren.’

Eigen research
De jury prijst met name Draka’s eigen R&D-divisies, waar cliëntspecifieke kabels worden ontworpen. De toepassingen hiervan zijn oneindig. ‘Geen wonder dat grote netwerkbeheerders zoals Liander en Essent en grote elektrotechnische groothandels als Technische Unie, Rexel, Schuurman, Solar, Oosterberg en IT’s Me gebruikmaken van kabels van Draka’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. De onderneming beschikt over maar liefst vijf van deze researchafdelingen in haar Nederlandse productiefaciliteiten: in Emmen, Delfzijl, Eindhoven, Nieuw Bergen en Delft.

Voor de toekomst wordt een belangrijke groei in de draadloze markt voorzien, want de transitie van het 3G- naar het 4G-draadloos mobiele netwerk zal de vraag naar kabels opstuwen. Het 4G-netwerk vraagt namelijk om meer antennesystemen per vierkante kilometer. Al deze nieuwe en extra 4G-antennes moeten met elkaar verbonden worden – met kabels: glasvezelkabels voor snel internet en energiekabels voor de voeding.

‘Draka is een begrip op het gebied van kabels. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper in haar wereld. Zonder meer de terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.draka.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Draka Kabel winnaar 2016 in Kabelproductiebranche '
Lees ook