E-TEC Power Management winnaar 2016 in Noodstroomsystemen


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20160519 -- E-TEC Power Management BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Noodstroomsystemenbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met een zeer sterke positionering. ‘E-TEC weet zijn diepgaande vakkennis uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Het wordt als een van de beste en meest vooruitstrevende bedrijven op zijn gebied gezien.’

In 2001 is E-TEC Power Management BV opgericht als werkmaatschappij van het sinds 1999 internationaal opererende E-TEC Power International Ltd., met vestigingen in Ierland, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Polen. Vanaf het begin is het gespecialiseerd in noodstroomaggregaten, UPS-systemen en verdelers. Daarnaast heeft E-TEC zich, gedreven door vragen van opdrachtgevers, verder ontwikkeld op het gebied van datacenter-infrastructuur, inclusief koeling, beveiliging, serverkasten, brandpreventie en bouwkunde. In het verlengde hiervan heeft het een Turnkey Datacenter-concept ontwikkeld gebaseerd op een prefab betonnen behuizing die is voorzien van alle technische disciplines die nodig zijn om een datacenter sleutelklaar op te leveren. E-TEC Power Management BV is opgericht in 2006, maar vindt zijn oorsprong al in 2001. Het is gevestigd in Oudkarspel en telt circa 15 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in E-TEC Power Management BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij E-TEC. Bijzonder vernieuwend is het concept van modulaire datacenters, die nu ook in stalen behuizingen te verkrijgen zijn, voor eenvoudigere transport- en exportmogelijkheden. In Duitsland al volledig operationeel en uitgerold, in Nederland bij E-TEC klaar voor verdere uitrol. Een geavanceerde ontwerptool maakt het mogelijk een compleet datacenter als het ware voor de ogen van de klant te ontwerpen. Deze ziet in 3D wat hij krijgt, waardoor verrassingen zijn uitgesloten. Deze software is nu zelfs verder ontwikkeld, waarbij vanaf de eerste calculatie en offerte tot en met de eindfacturatie alles is opgenomen binnen hetzelfde softwarepakket. Dit werkt efficiënt en overzichtelijk, waarbij binnen enkele maanden na opdracht het volledige datacenter turnkey opgeleverd kan worden.’

Expertise op zeer hoog niveau
E-TEC, als aanbieder van end-to-end power solutions, ontwerpt, installeert en onderhoudt complete installaties en zorgt voor de training/begeleiding van de eindgebruiker. Meestal betreft het unieke oplossingen en wordt elk project een maatwerkproject waar technische en bouwkundige vraagstukken een uitdaging vormen.

‘Nederland telt zo’n 150 aanbieders van aggregaten, echter slechts een handjevol bedrijven kan de echte projecten aan. E-TEC is een van die partijen die totaaloplossingen kan bieden’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘De expertise is op zeer hoog niveau, wat absoluut noodzakelijk is vanwege de complexe en lastige materie van alleen al de besturingstechniek. De meeste medewerkers zijn dan ook hoog opgeleid.’

E-TEC streeft ernaar klantbehoeften te begrijpen en op de hoogte blijven van productinnovaties in de ICT-sector, met name op het gebied van energie- en kosteneffectieve datacenteromgevingen. Hierbij staan Total Cost of Ownership, flexibiliteit en toekomstgerichtheid centraal. ‘Een zeer mooie speler in een technisch uitdagende markt. Zonder meer de terechte branchewinnaar!’, oordeelt de jury.

Meer informatie:  www.e-tec.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' E-TEC Power Management winnaar 2016 in Noodstroomsystemen '
Lees ook