Oerlikon is leverancier van eerste klas apparatuur in “10 BEST” Survey

Bedrijf verbetert uitstekende resultaten van ’09 met bevestiging van recente marktopbrengst

PFÄFFIKON, Zwitserland--(BUSINESS WIRE)-- 20100526 --

Oerlikon Systems als beste geclassificeerd bij het in grote mate geanticipeerde “10 BEST” klantenonderzoek van VLSI Research in de categorie “DE BESTE kleine leveranciers van wafelverwerkingsapparatuur” in 2010.

“Proficiat aan Oerlikon Systems met deze welverdiende prijs,” looft G. Dan Hutcheson, president en CEO van VLSI research. “De klanten van uw bedrijf hebben hun stem aan Oerlikon gegeven en dit bedrijf erkend als nummer één in de categorie HET BESTE KLEINE BEDRIJF VOOR WAFELVERVERWERKINGSAPPARATUUR in 2010. Dit is de tiende opeenvolgende keer dat Oerlikon in deze categorie verschijnt; zij hebben er heel hard voor gewerkt om deze topclassificering te behalen.”

Het jaarlijkse onderzoek van de prijstoekenning voor de “10 BESTE” wafelverwerkingsapparatuurbedrijven met hoogste klantentevredenheid wordt uitgevoerd door VLSI Research, Inc. Dit jaar stonden er meer dan 196 apparatuurleveranciers op de lijst. Alom erkend door de semi-conductorindustrie als geldige maatregel voor productkwaliteit en bedrijfsprestatie, is het “10 BEST” onderzoek gebaseerd op de klantentevredenheidsbeoordelingen in 13 beoordelingscategorieën voor apparatuurprestatie en klantendienst.

Dank aan de klanten

“Het 2010 VLSI-onderzoek komt voor Oerlikon zelfs beter uit dan het vorige jaar,” merkt Andreas Dill, directeur van Oerlikon Systems, op. “Onze klanten verdienen voor deze eer ‘een dank’ uit het hart – ook voor het vertrouwen dat zij de afgelopen jaren in ons hebben gesteld.”

Het VLSI-onderzoek beloont een veeleisend jaar voor Oerlikon. Bouwend op haar reputatie voor kwaliteitsontwikkeling en procesduurzaamheid heeft het bedrijf grote inspanningen geleverd om alle aspecten van haar product- en dienstenaanbod verder te verbeteren. Zij doet dit met nieuwe producten en talrijke lokale ondersteuningsteams.

Oerlikon, een voortdurend hoge prestatieleverancier

Oerlikon, dat al vele opeenvolgende jaren haar classificering verbetert (het behaalde een duidelijke derde plaats in 2009), komt nu voor de elfde opeenvolgende keer uit onder de “10 BEST” van de “DE BESTE kleine leveranciers van wafelverwerkingsapparatuur, maar nu op een onmiskenbare eerste plaats.Oerlikon, dat steeds opnieuw uitmunt in het jaarlijkse VLSI-onderzoek, deed naast de winnende resultaten in haar categorie hier nog een schepje bovenop met het behalen van een algemene zevende plaats in de categorie van de grote concurrentiestrijd voor “Focused Suppliers of Chip Making Equipment” (Leveranciers gericht op chipproductieapparatuur); deze beslaat alle sectoren van de semi-conductorindustrie: wafelverwerking, montage, verpakking, proeftest, etc.

Alle bedrijven in deze categorie werden voor de volgende 13 categorieën geëvalueerd: beschikbare machinetijd, bouwkwaliteit, bruikbare doorvoer, kwaliteit van resultaten, productprestatie, procesondersteuning, veldtechnische ondersteuning, klantendienst na verkoop, technisch leiderschap, verbintenis, ondersteuning voor vervangingsonderdelen, software en kosten van eigendom. Het onderzoek beoordeelt zowel “Kleine leveranciers” als “Grote leveranciers,” waarbij de grootte volgens inkomsten geclassificeerd wordt.

“Deze nieuwe classificeringen van het VLSI-onderzoek zijn een bewijs dat we ons richten op de juiste aspecten van onze activiteiten,” voegt Andreas Dill toe. “Want als je niet jaar op jaar beter wordt, haal je het niet om bij de “BEST 10” te horen; zo simpel ligt dat.”

Oerlikon – maakt speerpunttechnologie mogelijk

Oerlikon (SIX: OERL) is een van 's werelds toonaangevende, internationale groepen in de high-tech industrie die zich in de machinebouw en constructie van productie-eenheden specialiseert. Het bedrijf is leider op het gebied van industriële oplossingen en innovatieve technologieën voor de textielindustrie, systemen voor dunne laag zonne-energie en dunne laag coating, alsmede aandrijf-, precisie- en vacuümsystemen. Oerlikon, die haar oorsprong in Zwitserland vindt, en een lange traditie over een tijdspanne van meer dan 100 jaar heeft, is actief in de hele wereld met meer dan 16000 werknemers op 158 locaties in 37 verschillende landen. De verkoopcijfers van de onderneming bedroegen in 2009 CHF 2,9 miljard terwijl zij de eerste of tweede plaats op de respectievelijke globale markten inneemt.

Over Oerlikon Systems

Oerlikon Systems biedt kostenbesparende en flexibele dunne laag-depositiesystemen en verwerkt voor de drie sleutelmarkten semi-conductoren – met toepassingen voor geavanceerde verpakking, harde disk lees/schrijfkoppen, LEDs, micro-electrische mechanische systemen (Micro-Electro-Mechanical Systems, MEMS)

Optische gegevensopslag – met geavanceerde nanotechnologie-metallisering voor Blu-ray en DVD-discs. De lancering op de markt van ons SOLARIS systeem – dat lage bedrijfskosten en een enorme verwerkingsflexibiliteit biedt – heeft een nieuw systeemconcept geïntroduceerd dat de massaproductie van nanotechnologische toepassingen mogelijk maakt. De initiële systeemorders van de zonne- en thermo-electrische industrieën, gefocust op de “clean technology” markten met energieomzetting en verhoogde energie-efficiënte toepassingen, bevestigen de strategische doelstelling van Oerlikon System.

In 2009 werd door VLSI-Research aan Oerlikon Systems een “Five Star Award” toegekend als erkenning voor de buitengewone klantentevredenheid. Deze prijs wordt alleen gegeven aan een selecte groep van fabrikanten van semi-conductorsystemen. Hiermee wordt ons technologische leiderschap en strikte inachtneming van de ISO-normen voor kwaliteitsmanagement en duurzame productieprocessen onderstreept.

Met hoofdkantoor in Liechtenstein, biedt Oerlikon Systems werk aan 200 werknemers in de hele wereld, en heeft verkoop- en servicecentra in de V.S., Europa, China, Taiwan, Korea, Singapore en Japan.

Voor meer informatie, ga svp naar: www.oerlikon.com/systems

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
OC Oerlikon Balzers Ltd.
Sven E. Jarby
Directeur Marketing & Communications
Bedrijfseenheidsystemen
T +423 388 4878
F +423 388 5426
sven.jarby@oerlikon.com
www.oerlikon.com
of
OC Oerlikon Management AG
Burkhard Boendel
Directeur Corporate Communications
T +41 58 360 96 05
F +41 58 360 91 93
pr@oerlikon.com

www.oerlikon.com

Ticker_symbol SWX:OERL
ISIN CH0000816824

Deel: ' Oerlikon is leverancier van eerste klas apparatuur in “10 BEST” Survey '


Lees ook