SICK BV winnaar 2015 in precisietechniekbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20151019 -- SICK BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de precisietechniekbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Met de schat aan kennis en ervaring die SICK inmiddels heeft opgedaan, waardoor zij altijd op de hoogte is van de laatste stand van de techniek, wordt de klant met slimme producten op een flinke voorsprong gezet.’

SICK BV biedt een breed assortiment aan kwaliteitsproducten op het gebied van precisietechniek die in tal van sectoren en industrieën worden gebruikt. Zij profileert zich als een betrouwbare, creatieve partner voor haar klanten, die met hen meedenkt en probeert de best mogelijke precisie-oplossing te bewerkstelligen. Dit doet men al heel lang, in diverse sectoren en op het allerhoogste niveau. SICK BV is opgericht in 1976, is gevestigd in Bilthoven en telt circa 40 medewerkers. Het is een volle dochter van het gerenommeerde Duitse bedrijf SICK AG (sinds 1946) dat meer dan 50 vestigingen wereldwijd heeft.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in SICK BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt.

Direct klantcontact

De jury prijst de onderneming om meerdere redenen. Het betreft aspecten die men evenzeer bij andere succesvolle Duitse familie­bedrijven aantreft, zoals perfecte technologische oplossingen, zeer klantgericht, een uitgesproken focus op continuïteit, een hoge innovatiegraad en medewerkers die worden gezien als belangrijkste asset. Daarnaast is het succes toe te schrijven aan SICKs sterke support/service, haar korte reactietijden en snelle levering, en niet in de laatste plaats aan haar kennis van het werkterrein en de markten waarin zij opereert. ‘SICK spreekt de taal van de klant en heeft in elk land waar SICK-producten verkocht worden eigen verkoop- en servicevestigingen. Dit garandeert een direct klantcontact, wat voor SICK een belangrijke succesfactor is. Geen tussenpersonen, maar als afnemer direct met de specialisten van SICK zelf in contact’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Innovatie is het sleutelwoord bij SICK, want zij is continu bezig om – in samenwerking met partners en klanten – haar producten en diensten verder te verbeteren en investeert volop in de modernste technieken. Een groot deel van de omzet wordt jaarlijks aan innovatie besteed. Hierbij staan de mens en het milieu centraal. Dit, in combinatie met leadershipfocus, groeiambities en de overige genoemde succesfactoren, maakt van SICK

een ijzersterk bedrijf dat terecht de branchewinnaar is, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: https://www.sick.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.


Deel: ' SICK BV winnaar 2015 in precisietechniekbranche '
Lees ook