Nederlandse drone start-up genomineerd voor internationale drone prijs


AMSTERDAM, 20170126 -- De Nederlandse start-up Avy is uit meer dan duizend aanmeldingen genomineerd als finalist voor de internationale drone-wedstrijd ‘Drones for good’ in Dubai. De competitie selecteert de beste drone en drone-toepassingen met een humanitaire grondslag. De hoofdprijs bedraagt 1 miljoen dollar.

Avy heeft een reddingsdrone ontwikkeld voor vluchtelingen die tijdens hun overtocht op de Middelandse Zee in nood raken. De drone is in staat om lange afstanden af te leggen, zelfstandig bootjes op te sporen en waar nodig hulp te leveren door het droppen van reddingsvesten, voedsel en medicijnen. In het afgelopen jaar zijn 3.500 vluchtelingen omgekomen tijdens deze levensgevaarlijke bootreis. Avy wil dit aantal drastisch verlagen. 

‘Drones for good’ wordt georganiseerd door het Dubai ICT-fund en Dubai Telecom met als doel het stimuleren van de ontwikkeling van innovatieve drones voor een betere wereld. Uit de inzendingen zijn in totaal 10 internationale finalisten geselecteerd voor de wedstrijd die plaatsvindt op 17 en 18 februari in Dubai.

Avy lanceert haar drone, de Avy One, op 2 februari in de Amstelkerk in Amsterdam.

Nederlandse drone start-up genomineerd voor internationale drone prijs


Deel: ' Nederlandse drone start-up genomineerd voor internationale drone prijs '
Lees ook