Bontinspecteurs actief in Leeuwarden


LEEUWARDEN, 20131217 -- Woensdag 18 december staan de ‘bontinspecteurs’ van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren vanaf 14.30 uur op het Waagplein in Leeuwarden. De inspecteurs bekeuren samen met mascotte Walter de Wasbeer dragers van jassen met echte bontkragen. Het doel van de actie is om Leeuwardenaren bewust te maken van het feit dat het meeste bont echt is.

Bont voor Dieren gaat bontdragers voorlichten over de herkomst van hun bontje. Op ludieke wijze zal ‘de bontinspectie’ mensen ‘bekeuren’ voor het dragen van bont. Op de bekeuring staat informatie over de verschillende dieren die opgeofferd worden voor een kraag of een jas en hoe ze aan hun einde zijn gekomen. Ook een levensgrote wasbeer, de mascotte van Bont voor Dieren zal aanwezig zijn . Voorbijgangers kunnen om meer informatie vragen of de bonttest doen.

Voorlichting over de herkomst van bont is hard nodig, zo blijkt uit onderzoek. Bont voor Dieren vroeg 500 bontdragers naar de herkomst van hun bontkraag. Een op de tien ondervraagden denkt dat bont restafval is van dieren uit de vleesindustrie, wat niet waar is: bont is afkomstig van wilde dieren die voor hun vacht gedood worden, hun vlees wordt niet gegeten. Meer dan de helft van de ondervraagden weet niet of het bont aan hun jas van een wasbeerhond, vos of coyote is. Deze dieren worden gevangen of gehouden onder barre omstandigheden zoals wildklemmen of in draadstalen kooien en komen op een vreselijke manier aan hun einde.

De actie is onderdeel van de campagne ´Bekeur mee!´ Op bontkragen.nl/bekeurmee kan men meer lezen over de campagne en zelf bekeuringen versturen.


Deel: ' Bontinspecteurs actief in Leeuwarden '
Lees ook