( BW)(INTERTEK) Intertek analyse 4-Methylbenzophenon in karton en papieren verpakkingen

GELEEN, Nederland--(BUSINESS WIRE)--Mar 10, 2009--

Intertek, een vooraanstaand internationale leverancier van kwaliteits- en veiligheidsdiensten, heeft een methode ontwikkeld waarmee snel de component 4-methylbenzophenon in verpakkingsmaterialen aangetoond kan worden.

In meerdere recente nieuwsberichten wordt melding gemaakt van het vinden van een te hoge concentratie van de component 4-methylbenzophenon in voedingsmiddelen. Deze component migreerde vanuit de verpakking in het voedingsmiddel.

Met de ontwikkelde analysemethode kunnen levensmiddel- en verpakkingsleveranciers snel zekerheid hebben over hun producten om zo de time-to-market periode zo kort mogelijk te houden. Bij het uitvoeren van de reguliere migratietesten kan het weken duren voordat de resultaten bekend zijn.

De resultaten van het analyseren op deze component in het verpakkingsmateriaal en levensmiddel kunnen binnen 24 uur na ontvangst van het monster aangeleverd worden. Verder is er ook de mogelijkheid tot het uitvoeren van een indicatieve migratietest aan het verpakkingsmateriaal waarbij de resultaten binnen 48 uur bekend zijn.

Intertek voert ook migratietesten uit conform de officile norm EN-14338.

Voor meer informatie bezoekt u ook onze website: https://www.intertek-cb.com/polychemlab/nederlands/migratietestenpapierkarton.shtml.

Over Intertek

Intertek Group plc. is een vooraanstaand leverancier van kwaliteits- en veiligheidsdiensten wereldwijd. De services omvatten het auditeren, inspecteren, testen, certificeren en het bewaken van kwaliteit, Intertek medewerkers ondersteunen het succes van de klant in de markt d.m.v. het leveren van toevoegde waarde aan de producten en processen van hun klanten.

Intertek beschikt over wereldwijde kennis en expertise waarmee zij haar klanten ondersteunt, via een netwerk van 1.000 laboratoria en kantoren met meer dan 23.000 medewerkers verspreid over 100 landen.

Deel: ' Intertek vindt 4-methylbenzophenon in karton en papieren verpakkingen '
Lees ook