SABIC komt met nieuwe random PP-copolymeertypes voor vlakfolies


KAPELLEN, 20101008 -- SABIC, een wereldwijde leider in de kunststoffenindustrie, heeft vandaag een belangrijke uitbreiding van zijn assortiment polypropyleen (PP)-kunststoffen aangekondigd: twee nieuwe random PP-copolymeertypes voor toepassing in vlakfolie en biaxiaal georinteerde polypropyleenfolie (BOPP-folie).

De nieuwe types - SABIC PP 622L en SABIC PP 621P- zijn ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar geavanceerde folietechnologie zoals meerlaagse constructies en naar folies die fraaier en veelzijdiger zijn. Ze bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van homopolymeren in allerlei verpakkingstoepassingen, waardoor verwerkers folies met een hoge helderheid en uitstekende sealingeigenschappen en doorstootweerstand kunnen produceren. Toepassingen zijn o.a. voedselverpakkingen, lamineerfolie, hyginische verpakkingen, folie voor bureauartikelen, en bloem-/textielverpakkingen.

"Onze nieuwe random copolymeertypes geven onze klanten een belangrijk voordeel: nieuwe, high-performance opties voor hun meest veeleisende toepassingen," zegt Paul Wanrooij, Technical Marketing Engineer, SABIC. "Door de uitbreiding van ons assortiment PP voor vlakfolies stelt SABIC verwerkers in staat meerlaagse folieconcepten te creren op basis van SABIC-materialen. De introductie van deze random PP-materialen vormt een belangrijk onderdeel van onze strategie om SABIC's positie in de folieverwerkingsindustrie verder uit te bouwen. We hebben er alle vertrouwen in dat onze innovaties klanten zullen helpen te voldoen aan de veranderende eisen ten aanzien van esthetische maar toch praktische en betaalbare verpakkingen."

Hoge helderheid, hoge sealingsterkte

In de formule voor SABIC PP 622L wordt een slipmiddel en anti-block-technologie toegepast om een lage wrijvingscofficint te verkrijgen. SABIC PP 621P daarentegen bevat geen anti-block- en slipmiddel en kan worden gebruikt om folie op maat te produceren met de gewenste wrijvingscofficint.

Beide materialen verschaffen een hoge mate van helderheid en glans, lage stress whitening en een hoge scheurweerstand. De moleculaire structuur van beide types is afgestemd op high performance verwerking. Beide voldoen aan de eisen met betrekking tot contact met voedingsmiddelen van de U.S. Food and Drug Administration (FDA) en de Europese Commissie (EC). Met hun uitstekende sealingeigenschappen en doorstootweerstand zorgen ze voor een langere houdbaarheid en grotere veiligheid bij gebruik als voedselverpakking en in andere toepassingen.

SABIC neemt deel aan de K' 2010-beurs in Dsseldorf, standnummer: hal 6, stand D42.

SABIC's thema voor de K' 2010 is A Culture of Innovation, samengevat betekent dit investering in Groei, Technologie, Duurzaamheid en Customer Focus. Wij helpen onze klanten om te innoveren, hun toepassingen te differentiren en de kosten te optimaliseren door:
* te investeren in wereldwijde uitbreiding,
* een breed productaanbod dat beter presteert en toegevoegde waarde levert,
* ontwikkeling van milieubewuste producten en oplossingen die aanzienlijke en meetbare voordelen bieden,
* nauwe samenwerking met onze klanten om lange termijn relaties te bouwen.

SABIC Innovative Plastics


Deel: ' SABIC komt met nieuwe random PP-copolymeertypes voor vlakfolies '
Lees ook