Feedback
Media Art Festival en LUNA -Leeuwarden Urban Night Adventure- 2019 .

13 November, 2019

Beschikbaar budget: € 0,00
pr.mediaartfriesland

heeft deze pitch aangemaakt:

pr.mediaartfriesland

Van 22 november tot en met 8 december vindt in Leeuwarden het jaarlijkse Media Art Festival plaats. Voor de derde keer is ook het LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure onderdeel hiervan. Centraal thema is dit jaar ‘Illusies’.

PERSBERICHT  Leeuwarden, 6 november 201

Media Art Festival en LUNA 2019 vol illusies

Van 22 november tot en met 8 december vindt in Leeuwarden het jaarlijkse Media Art Festival plaats. Voor de derde keer is ook het LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure onderdeel hiervan. Centraal thema is dit jaar ‘Illusies’.

 MAF

Het Media Art Festival (MAF) is hét evenement in Noord-Nederland voor nieuw talent en internationale kunstenaars op het gebied van mediakunst. Kern is de MAF Young Masters expositie met 15 internationale aanstormende talenten in de mediakunst die allen genomineerd zijn voor de MAF Young Masters Award. De expositie wordt omlijst met een uitgebreid programma aan workshops, performances, discussies en geluidskunst.

De 15 MAF Young Masters 2019 uit vijf Europese landen zijn recent afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies; twee deelnemers zijn afkomstig van internationale academies in Parijs en Katowice. Ook voor kunstenaars uit Noord-Nederland is er weer volop ruimte, maar liefst drie alumni van Academie Minerva in Groningen zijn genomineerd voor de MAF Young Masters Award: Patrick Hoving, Antonia Oana en Davey Smand.

De winnaar van de MAF Young Masters Award krijgt een verblijf en expositie aangeboden bij AADK Spain kunstenaarsresidentie in het Spaanse Blanca. De winnaar wordt aangewezen door een internationale jury bestaande uit Dr. Bettina Pelz (D), curator en oprichter van vele licht- en mediakunstfestivals wereldwijd, Katerina Mirović, curator van het Ljubljana Lighting Guerilla Festival, en Nicolás Dardano, mediakunstenaar en professor aan de Universiteit van Buenos Aires, tevens werkzaam voor het Media Lab van de Torcuato Di Tella Universiteit, eveneens in Buenos Aires.

Specials

Gedurende het ruim twee weken durende Media Art Festival zijn er vrijwel dagelijks extra activiteiten die herhalingsbezoeken de moeite meer dan waard zijn. Zo zijn er o.a. op diverse momenten live performances van de Maastrichtse kunstenaar Nowah Kater en de Leeuwarder kunstenaar Martijn van Bachum. Samenwerkingspartner Popfabryk is te gast met een korte residency en live performances van de Leeuwarder componist en muzikant Corné de Wolf. Er komt een Dwarskijkersavond over het thema ‘Digitale Illusies’ in samenwerking. De RUG Campus Fryslân presenteert een ontmoeting tussen wetenschapper Karsten Schulz en de kunstenaars Hannes Andersson en Agustín Martinez. Verder zijn er op diverse momenten presentaties van studenten van de creatieve opleidingen in Leeuwarden, o.a. van de Academie voor Popcultuur en NHLStenden.

LUNA

Op 28, 29 en 30 november zet het LUNA Leeuwarden Urban Night Adventure de binnenstad van Leeuwarden in een bijzonder licht. Bezoekers maken een spannende ontdekkingstocht langs tal van licht-, geluids- en performanceprojecten. Rode draad door het programma is het thema ILLUSIES. Het publiek ervaart hoe beelden gevormd worden door de informatie die wij opvangen, hoe kunst een omgeving kan veranderen en hoe signalen die wij zelf afgeven vervormd kunnen worden tot nieuwe illusies.

Deelnemende kunstenaars zijn onder andere László Zsolt Bordos, de grote meester van de grafische videomapping uit Hongarije; het Zweeds-Argentijnse duo Arvustin Caramdersson met een audiovisueel project over de geschiedenis van de voormalige Blokhuispoort gevangenis; de Leeuwarder Artist in Space groep Stieneke Dijkstra, Wanders Kars en Thijs Zijlstra met hun eerste collaboratieve werk in de Westerkerk; en de Duitse videokunstenaar Robert Seidel met een bijzondere interventie rondom de vijver in de Prinsentuin.

LUNA & Friends
Naast het LUNA hoofdprogramma is er de programmasectie ‘LUNA & Friends’ die een podium biedt voor kunstenaars en initiatieven die op eigen gelegenheid bij willen dragen aan het programma. Onderdeel hiervan zijn o.a. een expositie van de Italiaanse kunstenaar Silvio Zangarini die fotorgrafische optische illusies maakt, gratis workshops light graffiti door de Groninger kunstenaar Mark Buitenwerf en een filmprogramma van platform New Noardic Wave.

Meer informatie
Informatie over alle MAF- en LUNA-kunstenaars en de diverse activiteiten is te vinden in de programmagids: https://issuu.com/mediaartfestivalfriesland/docs/media_art_festival_friesland_en_luna_2019

Media Art Festival
Locatie MAF:        Snekertrekweg 1, vlakbij Centraal Station Leeuwarden
Data:                      22 november tot en met 8 december 2019, opening op 21 november om 20.00 uur
Openingstijden:  dagelijks geopend van 10 tot 10 uur
Entreeprijzen:      - eenmalig entree 6 Euro/4,50 met studentenkorting
                              - passepartout voor de gehele festival periode 11 Euro/8 Euro voor studenten
                              - voor jongeren tot en met 16 jaar is de entree gratis

LUNA
Locaties LUNA:    vanaf 27 november te vinden op luna.2discover.nl
Data:                      28/29/30 november 2019
Openingstijden:  17.00 - 23.00 uur
Entreeprijzen:      LUNA is geheel gratis; donaties zijn welkom

Rondleidingen

Er zijn rondleidingen op Media Art Festival en LUNA voor alle doelgroepen op maat. Ook zijn er workshops, waarbij deelnemers zelf mediakunst kunnen maken. Deze kunnen in combinatie met rondleidingen verzorgd worden. Meer informatie en boekingen: mediaartfriesland@gmail.com.

Online info
www.mediaartfriesland.nl
https://www.facebook.com/MediaArtFestival/?ref=bookmarks
https://twitter.com/MAFestival058

Beeldmateriaal

https://drive.google.com/drive/folders/1-dm9UBjjwLFA6io2R3qQPKhvls8e9Rhs?usp=sharing

 

Noot voor de pers:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andrea Möller, directeur van Stichting Media Art Friesland, +31651032737 of u kunt mailen naar mediaartfriesland@gmail.com

 

Donatiebedrag Donateur

Op de hoogte blijven van wat er speelt op Nieuwsbank.nl?? Blijf op de hoogte

Reageer op dit bericht

0 Reacties

Deze website is nog in testfase. Opmerkingen zijn welkom. Klik hier.