Feedback
Nieuw Management Recruitment Bureau .

06 April, 2020

Beschikbaar budget: € 0,00
jb

heeft deze pitch aangemaakt:

jb

Bureau voor Management Recruitment en Outplacement opgericht

MR Consultants bureau voor management recruitment en outplacement heeft de website www.managementrecruiters.nl overgenomen. Hierdoor ontstaat een specialistisch bureau die zich richt op de werving en selectie van managers. Naast het werven en selecteren van leidinggevenden heeft MR Consultants haar dienstverlening uitgebreid met outplacement. 

Vanuit het kantoor in Eindhoven helpt MR Consultants klanten door heel Nederland. Het unieke aan MR Consultants is dat alle medewerkers ervaren ondernemers of managers zijn. 

De oprichters van MR Consultants hebben diverse ondernemingen geleid. Zo hebben ze ervaring in het opstarten van IT, Retail en B2B bedrijven. Door het invullen van diverse interim management opdrachten hebben onze consultants veel ervaring met het leiden en inrichten van teams. Deze ervaring is ideaal om bedrijven te helpen aan de juiste leidingevenden. 

Naast ervaring in bedrijfskundig algemeen management hebben onze consultants diverse bedrijven ondersteund in het aannemen van nieuwe mensen en het begeleiden van overtollig personeel. Deze praktijk ervaring helpt ons om bedrijven te ondersteunen met diensten in outplacement en management recruitment. MR Consultants is voortgekomen uit CRS Consultants. CRS richt zich op het bemiddelen van sales professionals. Door het succes van CRS Consultants in sales recruitment hebben diverse opdrachtgevers gevraagd om ook algemene management functies in te vullen. Onze consultants hebben dit met succes gedaan voor onder andere, marketing managers, technisch directeur, logistiek en planning manager, business manager en een general manager. Om een duidelijker beeld naar onze kandidaten te hebben, is besloten MR consultants op te richten als bureau voor management recruitment en CRS Consultants als label voor sales recruitment. 

Vragen van Nieuwsbank.
  • MR Consultants is het enige bureau waarbij alle medewerkers ervaring hebben in management of ondernemen. Wat zegt dit volgens de oprichters over andere soortgelijke bureaus? Wat is derhalve het gat in de markt dat dit bureau inneemt?
Onze ervaring als ondernemer is dat wanneer wij op zoek waren naar een MT lid recruiters vaak niet weten te doorgronden wat voor persoon je nu echt nodig hebt. Het beoordelen van een CV is heel wat anders dan bedrijven te ondersteunen met strategisch advies op personeelsgebied. Iedereen kan een CV en harde kenmerken selecteren, maar wanneer past nu iemand echt bij de onderneming en de uitdagingen waar een bedrijf voor staat. 

  • Kunnen we MR Consultants ook omschrijven als een uitzendbureau voor interim managers? Wat zijn de verschillen?

Uiteraard . Geef het een naam. Mensen noemen het sjiek Headhunter voor interim posities, maar wij onderscheiden ons van de standaard blauwe pakken executive search firms. We zijn pragmatisch en doelgericht ingesteld. Uitzendbureau voor interim managers is een prima naam. Op dit moment noemen we de dienst we Interim Management Recruitment. 
  • Interim managers worden doorgaans gerecruteerd om het vuile werk op te knappen, zoals saneringen, massa-ontslag en dergelijke. Wat is de visie van MR Consultants hierop?
Wij noemen het niet vuil werk. Vaak is het makkelijker voor een buitenstaander om dergelijke klussen uit te voeren. Er is geen emotionele binding met werknemers en zijn daardoor beter in staat om op basis van ratio en in het belang van het bedrijf beslissingen te nemen. Naast onvermijdelijke saneringen, zijn er ook vaak medewerkers die de kans pakken om met een afkoop opzoek te gaan naar een andere uitdaging. Ook daar liggen op dit moment kansen om deze mensen te begeleiden naar een uitdaging waar ze echt energie van krijgen. 
  • Verwacht MR Consultants een stijgende vraag naar interim managers nu de economie krimpt vanwege het Corona virus?

Vanuit CRS merkten wij de laatste twee jaar een dalende vraag naar interim sales managers. De reden hiervoor was dat bedrijven graag weer een vast iemand in dienst hadden. Nu verwachten wij inderdaad een toename naar interim managers, maar dan op het gebied van HR en algemeen Interim Management om inderdaad de geplande reorganisaties door te voeren. Ook daar liggen wel kansen om bedrijven weer meer doelgericht te maken met de juiste medewerkers. 

Donatiebedrag Donateur

Op de hoogte blijven van wat er speelt op Nieuwsbank.nl?? Blijf op de hoogte

Reageer op dit bericht

0 Reacties

Deze website is nog in testfase. Opmerkingen zijn welkom. Klik hier.