Feedback
Premieverschillen zorgverzekering 2020 enorm .

15 November, 2019

Beschikbaar budget: € 0,00
Fem

heeft deze pitch aangemaakt:

Fem

De basispremies van zorgverzekeraars voor aankomend jaar verschillen flink. Waar vooraf nog gedacht werd dat de premies niet zo ver uit elkaar zouden liggen is dat niet het geval gebleken. De meeste verzekeraars hebben hun premie voor aankomend jaar verhoogd.

Uit een overzicht van alle premies op de zorgverzekering pagina van Totaalbesparen.com kunnen we opmaken dat het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering maar liefst ruim 40 euro is. De goedkoopste zorgverzekering op basis van 385 euro eigen risico is van Zekur (Univé) met 101,95. De Amersfoortse hanteert een premie voor hun basisverzekering van maar liefst 142,95.

Collectieve zorgverzekeringskorting gehalveerd

De kortingen voor collectieve zorgverzekeringen zijn van maximaal 10% naar 5% gegaan. Dit heeft het Kabinet bepaald. Hierdoor is de verwachting dat er dit jaar een record aantal mensen zal overstappen van zorgverzekering. Deze regel is in het leven geroepen omdat zorgverzekeraars hun standaard premie verhoogden en vervolgens net deden of ze een hoge korting gaven. 

Kennis over zorgverzekeringen zeer matig

De kennis van Nederlanders op het gebied van de zorgverzekering is erg beperkt. Uit onderzoek is gebleken dat veel Nederlanders denken dat fysiotherapie in de basisverzekering zit. Daarnaast gaan veel Nederlanders niet naar de dokter omdat ze denken dat dit ten kosten gaat van hun eigen risico.

Zorgverzekering 2020 vergelijken


Op 12 november hebben alle zorgverzekeraars de premies bekend gemaakt en de volgende dag hadden de meeste vergelijkingssites hun 2020 vergelijker alweer op orde. Hierdoor is het nu al mogelijk om zorgverzekeringen te vergelijken. Het vergelijken van de zorgverzekering voor 2020 is dit jaar extra interessant. Omdat de verschillen erg groot zijn kan een gezin al snel duizend euro besparen. Vergelijken kan via één van de vele vergelijkingssites.

Donatiebedrag Donateur

Op de hoogte blijven van wat er speelt op Nieuwsbank.nl?? Blijf op de hoogte

Reageer op dit bericht

0 Reacties

Deze website is nog in testfase. Opmerkingen zijn welkom. Klik hier.