Presentatie 'Wie of wat mist een arm?' bij KijkRuimte


Presentatie: zaterdag 19 januari 17.00 – 19.00 uur

AMSTERDAM, 20130114 -- De kunstenaars Susanne Kudielka en Kaspar Wimberley (Stuttgart, Duitsland) werken sinds negen jaar samen aan interventie- en performance gebaseerde projecten. Ze ontwikkelen maatschappelijk geëngageerd werk en bedenken alternatieve strategieën om daar een specifiek publiek bij te betrekken. Hun interdisciplinaire aanpak begint met een analyse van de directe werkomgeving. Daarna reageren ze op de in het gebied aanwezige architectonische, sociaal politieke, geografische, mythische en historische narratieven.

In opdracht van woningcorporatie Ymere zijn boven de nieuwe winkels in de Van der Pekstraat in Amsterdam Noord meer dan levensgrote koperoxide kleurige armen opgehangen, elk met een tas in de hand waar een spreuk op staat. Winkeliers die soms al decennia in de wijk gevestigd zijn kregen geen arm aangeboden. Op basis van interviews hierover met oude en nieuwe ondernemers in het gebied, buurtbewoners, kunstenaars en medewerkers van zowel het Stadsdeel Noord als Ymere, hebben Susanne en Kasper twee projecten ontwikkeld. Ze vroegen de winkeliers zonder groene arm of ze er ook één zouden willen hebben. Vervolgens hebben ze van degenen die dat wilden een gipsafdruk van de arm gemaakt en boven hun winkels opgehangen. Ook hebben ze buurtbewoners gevraagd om op papieren tassen eigen spreuken te schrijven. Deze teksten hebben ze nu op 100 unieke, duurzame boodschappentassen afgedrukt.

Op zaterdag 19 januari tussen 17.00 en 19.00 uur presenteren we beide projecten bij KijkRuimte en kan het publiek een boodschappentas uitkiezen en meenemen naar huis.

https://www.treacletheatre.co.uk/portfolio

Praktisch:

Adres

Van der Pekstraat, 34 HS
1031 EB Amsterdam Noord

Openingstijden

Donderdag en vrijdag 13.00 – 20.00 uur
Zaterdag 13.00 – 18.00 uur

Entreegratis

Beeldmateriaal
https://kijkruimte.nl/pb19012013/Noot voor redacties:

Deel: ' Presentatie 'Wie of wat mist een arm?' bij KijkRuimte '
Lees ook