SOTHEBY'S
Press Release

Mark Grol wordt nieuwe managing director van Sotheby's Amsterdam

Met ingang van 1 januari 2006 is Mark Grol benoemd tot Managing Director van Sotheby's Amsterdam. Hij volgt Patrick van Maris van Dijk op, die vanuit Londen binnen Sotheby's een nieuwe Europese functie gaat bekleden.

Drs Mark Grol studeerde kunstgeschiedenis in Groningen en kwam in 1995 bij Sotheby's. Hier raakte hij direct betrokken bij de grote kasteelveiling van de Markgraven van Baden, die Sotheby's op het Neues Schloss in Baden Baden (D) organiseerde. Na een periode in Hongkong, waar Mark van 1996 tot 2000 leiding gaf aan een Europese kunsthandel gespecialiseerd in impressionistische kunst, keerde hij terug naar Sotheby's.
Sinds 2004 staat Mark Grol aan het hoofd van de afdelingen Decoratieve Kunsten van Sotheby's Amsterdam en maakt hij deel uit van het management. In de afgelopen jaren was hij verantwoordelijk voor een aantal belangwekkende en omvangrijke veilingen, met als hoogtepunt in het najaar van 2005 'Crowns and Coronets' - kunstvoorwerpen uit Europees koninklijk en adellijk bezit. Met een opbrengst van 6.8 miljoen realiseerde deze veiling het hoogste totaal voor n veiling in de geschiedenis van Sotheby's Amsterdam. Verder waren er de Amerikaans-Europese collectie van Angle Maggi-Spaulding in november 2005, en in 2004 Saxe-Coburg-Gotha and Other Houses, de collectie Graf von Galen en de veiling European Collections, waarin onder meer de collectie van Joseph Luns was opgenomen.

Managing Director Mark Grol zal worden bijgestaan door Drs Eveline van Oirschot, die haar functie van hoofd van de afdeling 19de Eeuwse Schilderkunst zal combineren met die van Chairman, en Peter Paul Guthman als Business Director.

Sotheby's Amsterdam is gevestigd in een fraai gebouw met uitstekende faciliteiten aan De Boelelaan, aan de zuidas van Amsterdam.
Met een record veilingomzet van 51,5 miljoen over 2005 continueert Sotheby's het marktleiderschap in Nederland.


Voor verdere informatie:

Diana Ridderikhoff
Press Office & Marketing
Sotheby's Amsterdam
De Boelelaan 30, 1083 HJ Amsterdam
T +31 20-550 2205 F +31 20-550 2310
E diana.ridderikhoff@sothebys.com
www.sothebys.com

Deel: ' Mark Grol wordt nieuwe managing director van Sotheby's Amsterdam '


Lees ook