Amsterdamse tulpen op de kunstzinnige attractie Kunstplein Keukenhof


LISSE, 20150426 -- Voor het zesde achtereenvolgende jaar, organiseert kunstenaar Henk Veen volgens traditie het Henk Veen – Kunstplein 2015 in Keukenhof van 29 april t/m 3 mei 2015. Zo’n 40 kunstenaars exposeren tijdens het jaarlijks terugkerende hoogstaande evenement en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen.  Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen.

Met de wedstrijd welke 5 dagen duurt, kan men 6 mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: "Tulips from Amsterdam". De kunstwerken zullen live gemaakt en geëxposeerd worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit conservator hedendaagse kunst Amsterdam Museum Annemarie de Wildt, Greet Locquet Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.

De kunstenaars kunnen tot zondag 3 mei 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Rond 16.00 uur die middag, zullen de winnaars bekend worden gemaakt, waaronder ook de zeer gewaardeerde Publieksprijs, waar de bezoekers bepalen wie voor hun de beste kunstenaar van het plein is. De jongste bezoekers kunnen weer in de huid kruipen van een kunstenaar, door de tekeningen van de kunstenaars te beschilderen tot een waar kunstwerk.

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement waarbij de prijzen gesponsord zijn:

  • 1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen met 2 entreekaarten Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof
  • 2de prijs: Van Gogh olieverf kist Expert t.w.v. € 153,28
met o.a. 24 tubes 20 ml olieverf, diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
  • 3de prijs: Van Gogh acrylverf kist Easel t.w.v. € 102,-
met o.a. 10 tubes 40 ml acrylverf, diverse hulpmiddelen, penselen en een bespannen spieraam – gesponsord door Royal Talens
  • 4de prijs: Van Gogh olieverf Basiskist t.w.v. € 50,41
met o.a. 10 tubes 40 ml olieverf. diverse penselen en hulpmiddelen – gesponsord door Royal Talens
  • 5de prijs: Zomerbollen pakket - gesponsord door Keukenhof
  • Publieksprijs: 2 lentepassen Keukenhof 2016 - gesponsord door Keukenhof
Locatie:
Willem-Alexander Paviljoen
Keukenhof
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse

Deelnemende kunstenaars 2015

Aletta van Leeuwen, Anita Ammerlaan, Carmen Milhous, Cindy Root, Cornel Pepers, Corrie Huguenin, Ellen Gozeling, Ellen van Randeraat, George Calis, Hans Mader, Henk Veen, Hilda Hendriksen, Ingrid Jansen, Jaap Zwaan, Jacqueline Thomassen, Janneke Breedijk, Jeanette Hartgerink, Jos Schelfhout, Kitty van der Meer, Liesbeth Oudshoorn, Marie-Josée Hamers, Marion Rijnders, Marjolein Innemee, Mary Admiraal, Michel Tijsterman, Mieke Chantrel, Mika Stam van Vonderen, Miranda Nienhuis, Nel Huurman, Rachel Stewart, Reinoud Brandt, Rian Verbeek, Ronald Pessel, Sabina van den Braak, Sarah-J, Sjanie Bon, Will van der Kroon, Wim Tielemans.
Wij nodigen u dan ook uit om de creatieve wedstrijd en expositie van 40 kunstenaars bij te wonen op Keukenhof, tijdens het evenement Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2015 te Lisse.

Keukenhof
Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Vanwege de miljoenen bloeiende bloembollen in een heerlijke voorjaarsomgeving. Maar óók omdat sinds de opening in 1949 vele kunstenaars hier hun schilderijen en kunstwerken hebben geëxposeerd. Soms in tijdelijke tentoonstellingen. Maar ook permanent. Meer informatie op www.keukenhof.nl

Naamsbekendheid Henk Veen
Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Henk Veen kent naamsbekendheid in Nederland door de exposities in meerdere galerieën o.a Louvre Parijs 2011 en 2012, Amsterdam Museum, Renaissance Amsterdam Hotel, Global Art Agency, Keukenhof,  Marriott Hotel Amsterdam, Holland Casino, Bijenkorf Amsterdam, V&D, Van Der Valk, Hotel Arena, Hotel the Grand, Paradiso, Melkweg, Only Friends, Cruyff Foundation, Ajax stadion Arena, TMF Awards, Amsterdam American Hotel etc. 

Opvallende projecten zoals in 2008, 2009, 2010 en 2014 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. En natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met  Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation "Alleen kun je niets, je moet het samen doen", voor Ziggi "All Obstacles" en rapband THC "Geef mij maar Amsterdam". Zie de clips op TMF en You Tube. De kunstenaar is bekend om zijn evenementen Kunstplein op Keukenhof, Dam tot Dam en Rembrandtplein als organisator, welke genoemd wordt als “Het leukste kunstevenement van het jaar”. Internationale bekendheid van de exposities in het Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs “Prix Special” heeft mogen ontvangen.  De “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012 en de Theo Fransman Eremedaille en Zilveren Pluim Politie heeft mogen ontvangen vanwege het succesvolle project. 

Meer informatie op www.henkveen.nl

Deel: ' Amsterdamse tulpen op de kunstzinnige attractie Kunstplein Keukenhof '
Lees ook