Expo 'A dream of colours' in de Ooijpolder


Orlando Willems exposeert in het oude kerkje van Persingen

PERSINGEN (bij Nijmegen), 20140718 -- In het weekend van 19 en 20 juli transformeert de Nijmeegse kunstschilder Orlando Willems het oude kerkje te Persingen, in de Ooijpolder bij Nijmegen, tot een kleurrijke droom met Zuid-Amerikaanse accenten. Hij exposeert zijn meest recente olieverfschilderijen, waarover hij zegt: "Ik streef er naar om schilderijen te maken waar mensen energie uit kunnen putten, schilderijen die stralen van vitaliteit".

Kleur, compositie en beeldende kracht, daar gaat het bij Orlando Willems om. Als Nederlander met Zuid-Amerkaanse roots bewondert hij de gedrevenheid van Vincent van Gogh, maar heeft hij ook affiniteit met het levendige kleurenpalet en het magisch realisme van de Zuid-Amerikaanse schilderkunst, zoals een Botero.

Zelf zegt hij over zijn werk: "Als schilder wil ik nieuwe beelden scheppen, landschappen die nog niet bestonden. Als ik bezig ben met schilderen kom ik in een droomwereld terecht. De zuivere emotie in de kunst is vaak vertroebeld, alsof je terpentine mengt met water. Ik wil zuivere emoties; kleuren zijn voor mij de toegang."

[Illustratie copyright Orlando Willems]


Tijd: zaterdag 19 en zondag 20 juli van 11-17 uur
Lokatie kerkje: Persingsestaat 7, 6575JA Persingen  (bij Nijmegen)
https://www.galeriewillems.nl


Deel: ' Expo 'A dream of colours' in de Ooijpolder bij Nijmegen '
Lees ook