In keramiek en digitale collages vormgegeven kwetsbaarheid


Ruth van Eck-Rotholz en Boris Novak tonen in Galerie LWW hun zoektocht naar vorm in keramiek en digitale collages.

AMSTERDAM, 20130226 -- Zowel Ruth van Eck-Rotholz als Boris Novak zijn gebiologeerd door vorm. Ruth van Eck-Rotholz laat ons in haar werk haar voortdurende zoektocht zien naar de ideale vorm, die onze verwachtingen van wat mogelijk is met keramiek overstijgt, tot leven gebracht door het spel van licht op de witte vlakken. In zijn digitale collages wil Boris Novak vorm brengen in wat vormeloos is of een kakofonie van vorm en kleur.

[keramiek van Ruth van Eck-Rotholz]
Ruth van Eck-Rotholz speelt met licht dat de vorm tevoorschijn tovert. Schaduwval verraadt geheime ruimtes en nodigt uit tot verder onderzoek. De objecten zijn zo teer en gracieus dat het lijkt of ze opstijgen, met het licht als energiebron. Boris Novak’s kunst gaat over een wereld die boven de logica uitstijgt De digitale collages vermengen aardse vormen als naakte lichamen met kakofonische beelden als de Guernica van Picasso, op zich al een vormgeving van de verwonde ziel.

De keramische beelden naast de digitale collages versterken elkaar en brengen een impressie van schoonheid die schuilt in kwetsbaarheid.

[digitale collage vanl Boris Novak]
GalerieLWW toont met trots deze bewogen kunstenaars van 23 maart t/m 20 april 2013


Deel: ' Expositie Ruth van Eck-Rotholz en Boris Novak in Galerie LWW Amsterdam '
Lees ook