Kunstenaars Atelierroute Lauwersland bepalen: DAT VIND IK NOU MOOI


LEENS - Lauwersland, 20140221 -- Twee weekenden 8-9 en 15-16 maart worden bezoekers gastvrij ontvangen in Ateliers aan de waddenkust en rondom het Lauwersmeer. In de 23e Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland zijn de kunstenaars aan zet met wat in hun beleving eigenzinnig en de moeite van het bekijken waard is.

Dikwijls moet de kunstenaar de mening aanhoren van wat anderen over zijn of haar werk vinden. Dit kunnen momenten van pure euforie of diepgaande treurigheid zijn. Alles moet nou eenmaal verklaarbaar, bespreekbaar, mooi, leuk of esthetisch zijn. Iedereen laat zijn positieve of negatieve  gevoelens op het werk los.Met het thema: Dat vind ik nou mooi! het moment om aan dit alles te ontsnappen. De kunstenaar heeft nu de leiding en bepaalt wat mooi is.

Via een landschappelijke route door het Noordelijk waddengebied komt u door dorpjes en langs buitenplaatsen waar de kunstenaars wonen en werken. Starten kan op elk punt in de route. De locaties zijn herkenbaar aan de Kunst-aan-Huis spandoeken. Naast de mogelijkheid om kunst ter plekke te kopen kunt u  ook de verschillende workshops en cursussen bekijken die worden aangeboden.

Er is veel diversiteit aan kunst te zien: Schilderijen ( Helene Gregoire, Carla van de Ven,  Sita Geerling, Jan Jansma, Henk de Vries, Anneleen Hollen, Machteld van Buren), Keramiek ( Edit de Gooijer, Karel Sterk), Fotografie ( Marlies Bosch, Jellie Klaster, Nadeschda Broere, Gijs Wouters), Ruimtelijk werk (Wouter Koek van Egmond, Trude van Assem), Installaties en Sculpturen ( Jellie Klaster), Grafiek en Zeefdruk ( Mar Vedder), Kartondruk ( Jan Reinder Adema), Sieraden ( Marjanne Sorgdrager), Mozaïek ( Nadeschda Broere), Beschilderde zijden doeken en objecten ( Lea Laarakker), Beelden van diverse materialen ( Margriet Barends, Trude van Assem, Thea Hoek, Hans Jouta, Hilly Hoitema, Bauke Terpstra), Collages ( Machteld van Buren), Meubels ( Ineke van der Blom), Korte films en tekeningen ( Anneleen Hollen), Gedenkobjecten ( Sacha de Ven, Carla van de Ven), Boekobjecten ( Sacha de Ven), Vormgeving ( Ineke van der Blom, Nadeschda Broere), Poëzie en Muziek ( Akke Brouwer).

U kunt meedoen aan de Kans-op-kunst loterij en daarbij kans maken op het winnen van een kunstwerk naar keuze ter waarde van 1000 Euro. In de ateliers zijn de kunstwerken te bezichtigen en zijn de loten te koop. Ieder lotkoper krijgt in ieder geval een gratis exemplaar van het themaboekje DAT VIND IK NOU MOOI met bijdragen van de kunstenaars in woord en beeld.

In de Museumboerderij  van het landgoed  “Verhildersum”  bij Leens (Gr.) is een overzichtstentoonstelling ingericht met werk van alle deelnemers.De opening van deze tentoonstelling zal op vrijdag 7 maart 20.00 uur plaatsvinden. Met muzikale medewerking van het  duo “Duality”.

Openingstijden route: za/zo 8-9 en 15-16 maart van 11.00 – 17.00 uur.                                   Entree Ateliers: gratis.                                                                                                      Entree tentoonstelling  Museumboerderij: 2,50 Euro / 15 maart gratis

Informatie over de deelnemers, foto’s van o.a. de kunstwerken voor de Kans-op-Kunst Loterij,  een routekaart en printbare routebeschrijving is te vinden op onze website: www.kunstaanhuis.nl

Folders met informatie, afbeeldingen en routebeschrijving zijn o.a. verkrijgbaar bij Musea en Kunstencentra, Bibliotheken in de regio, CBK Groningen/Emmen/Assen, Kunstuitleen Leeuwarden, Museumboerderij Verhildersum en bij de kunstenaars.


Deel: ' Kunstenaars Atelierroute Lauwersland bepalen DAT VIND IK NOU MOOI '
Lees ook