Ingezonden persbericht

Eerste videotheek voor verhuur van kunstenaarsvideo's opent morgen

Manifesta opent e-flux video rental met meer dan 450 kunstenaars video's voor gratis thuisvertoning

AMSTERDAM, 20050324 -- De e-flux video rental (EVR) is een initiatief van Anton Vidokle and Julieta Aranda in samenwerking met Manifesta. EVR heeft enige tijd geleden ook een filiaal geopend in Kunstwerke, Berlijn, en er komt nog een binnenkort in Miami, VS. Het project bevat een video verhuur gedeelte, een screening ruimte en een archief. De collectie kunstwerken op video is tot stand gekomen in samenwerking met een groep van internationale curatoren en bevat meer dan 450 film- en video kunstwerken. De werken zijn gratis te huur voor vertoning thuis.


Voor de opening van dit unieke nieuwe EVR filiaal in Amsterdam zijn een aantal Nederlandse curatoren gevraagd om de collectie uit te breiden en kunstenaars uit te nodigen om een bijdrage te leveren. Tevens worden er gedurende de 6 maanden van opening van de e-flux video rental regelmatig speciale screenings en talks georganiseerd door Manifesta at Home.

Op de avond van de opening op 25 maart zal een speciale screening worden gehouden van werken geselecteerd door initiatiefnemers Anton Vidokle en Julieta Aranda.
Beide initiatiefnemers zijn in Nederland vanaf 24 maart en beschikbaar voor interviews. U kunt bellen met Manifesta at Home om een afspraak te maken. Voor meer informatie kunt u bellen met Hedwig Fijen: 020-6721435 of een bericht sturen aan secretariat@manifesta.org

Manifesta at Home is de Nederlandse thuisbasis van de Manifesta Foundation, de initiatiefnemer en co-producent van de Manifesta biennale. Manifesta 6 wordt in 2006 gehouden in de Grieks-Turkse stad Nicosia, Cyprus.
Manifesta at Home: opening 25 maart, 2005
Laurierstraat 185
NL - 1016 PL Amsterdam
Tel: +31 (0)20 6721435
www.manifesta.org

Deel: ' Opening eerste videotheek voor verhuur van kunstenaarsvideo's '
Lees ook