Qik lanceert nieuwe iPhone Videotoepassing

LUXEMBURG--(BUSINESS WIRE)-- 20110323 --

Vandaag heeft Qik, de onlangs door Skype aangekochte videosoftware voor mobiele telefonie, een nieuwe iPhone-toepassing genaamd Qik Video Connect gelanceerd. Met deze nieuwe toepassing kunnen personen met vrienden en familie verbonden blijven door middel van video-oproepen, videoberichten en videodeling.

Met Qik Video Connect kunnen gebruikers instant met elkaar de momenten beleven van wat er met vrienden en familie gebeurt met behulp van een live video-oproep. Als zij geen live-verbinding kunnen maken, kunnen gebruikers de volle details van het moment nog altijd met elkaar uitwisselen door het sturen van een videomail. En zij kunnen zelfs een live videolink op Facebook en Twitter posten zodat hun vrienden de momentopname kunnen zien. Met de nieuwe sociale videovoeding kan op eenvoudige manier gevolgd worden wat vrienden aan het doen zijn door het ontvangen van waarschuwingen als er nieuwe video´s gedeeld worden. Deze video´s kunnen direct op de telefoon worden bekeken.

Een groet vastleggen voor uw naasten, een video opnemen van uw kind als hij zijn winnende doelpunt zet, of een video bij u hebben als u ver van uw vrienden en familie bent – met Qik blijft u op eenvoudige manier verbonden door middel van video-opnames en uitwisseling.

Er bestaan twee versies van de toepassingen die voor de consument verkrijgbaar zijn – Qik Video Connect en Qik Video Connect Plus. Deze laatste is verkrijgbaar voor $2.99 en biedt extra kenmerken zoals:

  • Real-time effecten: Aanpassing en verbetering van videochat en live video streaming met zeven effecten en filters.
  • Video-opmaak: Gebruik van eenvoudige hulpmiddelen voor video-opmaak, direct vanuit uw apparaat om de beste momenten te delen.
  • HD-kwaliteit: Uploaden en delen van werkelijke HD-kwaliteitsvideo´s die op uw telefoon wordt vastgelegd.

“In een wereld van snel en goed beschikbare 3G en WiFi-verbindingen stelt video je in staat de wereld van tekst- en fotoberichten van nu over te dragen om de speciale momenten en ook de alledaagse gebeurtenissen op een meer betekenisvolle manier met elkaar te delen,” zei Rick Osterloh, hoofd van consumentenproducten voor Skype. “Qik Video Connect maakt van het concept ‘zie jij wat ik zie’ de volle werkelijkheid.”

Zowel de Qik Video Connect en Connect Plus toepassingen bieden videochat over 3G* of WiFi tussen iPhones, iPod Touches met ingebouwde camera´s. Qik komt geïntegreerd bij uw lijst van telefooncontacten, zodat u snel kunt zien wanneer vrienden en familie beschikbaar zijn voor live video chat. Ook kunt u privé een videomail of SMS sturen als uw vrienden en familie niet live met elkaar kunnen praten, om het even wat voor apparaat of telefoonnetwerk zij gebruiken.

Beide toepassingen kunnen worden gedownload met behulp van de Apple toepassingenwinkel voor iPhone en de 4de generatie iPod Touch modellen met iOS 4 of recenter. Voor meer informatie kunt u terecht op: qik.com.

*Extra gegevensinvoeringen kunnen van toepassing zijn. Voor de beste kwaliteit beveelt Qik een goede WiFi-verbinding voor video chat aan

Over Qik

Qik maakt deel uit van de Skype serie producten en levert mobiele videosoftware waarmee personen met hun smart telefoons spontane momenten uit hun leven kunnen opnemen, waar zij zich ook bevinden. Zo worden deze momenten instant met vrienden, familie en navolgers gedeeld. De Qik service is beschikbaar voor meer dan 200 mobiele telefoons via de platforms van Android, iPhone, Symbian, Blackberry en Windows Mobile.

Over Skype

Skype is leverancier van een communicatieplatform en heeft tot doel alle barrières voor communicatie in de wereld neer te halen. Met een op internet aangesloten toestel kunnen families, vrienden en collega's elkaar ontmoeten met gratis messaging, voice en video. Zij kunnen ook zeer goedkoop vaste nummers of mobiele telefoons vrijwel overal ter wereld bellen. Skype heeft onlangs videobellen in groep geïntroduceerd. Met deze toepassing kunnen groepen van meer dan twee personen samen dingen doen als ze niet bij elkaar zijn. Skype werd in 2003 opgericht en is gevestigd in Luxemburg. Skype kan gratis worden gedownload op computers, mobiele telefoons en andere verbonden toestellen op www.skype.com.

###

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Qik
Martin Ebert
Telefoon +49 89 99837034

Email martin.ebert@text100.de

Deel: ' Qik lanceert nieuwe iPhone Videotoepassing '


Lees ook