Prijswinnaars fotowedstrijd Fotografie.nl


Thema: Take is Easy

ALPHEN AAN DEN RIJN, 20081208 -- Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt van de Fotografie.nl-fotowedstrijd Take it Easy. Amateurs en professionals werden uitgenodigd om met het thema Take it Easy aan de slag te gaan. De eerste prijs, een Nikon D60 met 18-55 mm VR en 55-200 mm VR, is gewonnen door Annelies Verhelst uit Tilburg.

Publieksjury

Via een niet al te strenge voorselectie werden de foto's op de website van Fotografie.nl geplaatst. Uit de 2200 inzendingen koos de vakjury 24 foto's die anoniem vertoond werden, waarna het lezerspubliek van Fotografie.nl online kon stemmen op de drie favoriete foto's van hun keuze.

De 24 genomineerde inzendingen werden geselecteerd door een professionele jury en werden beoordeeld op hun originaliteit bij de verbeelding van Take it Easy. Daarnaast werd gekeken naar technische kwaliteit.

De jury bestond uit medewerkers van Fotografie.nl: Alex de Smit, fotograaf en hoofdredacteur van Fotografie.nl, Feddo van Gogh, stillevenfotograaf en oud leraar aan de MTS voor Fotografie in Den Haag, tevens auteur voor Fotografie.nl, en Lars Polder, redacteur van Fotografie.nl, schrijver en expert op het gebied van fototechniek.

De winnaars

De bezoekers van Fotografie.nl stemden als volgt:
*1e prijs (Nikon D60 met 18-55 mm VR en 55-200 mm VR): Annelies Verhelst, 348 stemmen
*2e prijs (HP Photosmart Pro B8850 fotoprinter): Adri Padmos 328, stemmen
*3e prijs (Elinchrom D-lite2 studioflitser incl. softbox en DVD): Tilly Meyer, 312 stemmen

`Voorbijgaan...'

De publieksjury verkoos tot nummer n, met 348 stemmen, de foto van Annelies Verhelst (1988) uit Tilburg, getiteld `Voorbijgaan...'
Een jonge vrouw die zich ogenschijnlijk niets aan lijkt te trekken van haar omgeving en geheel opgaat in het lezen van een boek onderaan een trap, temidden van de drukte van reizigers rond een vertrekkende tram. `Zij laat het voorbijgaan aan zich voorbijgaan' zegt de winnares zelf over de foto.

De tweede prijs is voor Adri Padmos (1943) uit Renesse met `Strandwandeling', gemaakt aan de Schouwse Noordzeekust. `In alle jaargetijden en onder alle weersomstandigheden is het strand aantrekkelijk; de frisse zeewind blaast je hoofd helemaal schoon', zo verklaart de fotograaf de foto.
De derde prijs gaat naar Tilly Meyer (1955) uit Spijkenisse met `Uitrusten na harde arbeid'; `Man en paard aan de voet van de Bromo vulkaan op Java.'

Kijk voor de foto's en het jurycommentaar op www.fotografie.nl/fotowedstrijd

Fotografie.nl start op 23 december 2008 de tweede fotowedstrijd, met als thema: Thank God 4 Music.
Iedereen vanaf 18 jaar oud kan zijn foto insturen, sluitdatum 23 maart 2009.


Deel: ' Prijswinnaars fotowedstrijd Fotografie.nl '
Lees ook