( BW)(WA-GETTY-IMAGES) Annie Leibovitz gaat samenwerken met Orchard Represents van Getty Images

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Mar 20, 2009--

Orchard Represents van Getty Images heeft vandaag bekend gemaakt dat zij in het kader van een speciale opdracht gaat samenwerken met de internationaal vermaarde fotografe Annie Leibovitz. Dankzij haar kenmerkende aanpak en geheel eigen stijl is Leibovitz uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest productieve fotografen van de afgelopen decennia. Door de toevoeging van de naam en het talent van Leibovitz kan Orchard Represents haar aanbod van de beste fotografie van de wereld, onder het handelsmerk Getty Images, verder uitbreiden, evenals het contingent topfotografen dat zij kan inzetten voor opdrachten.

“Getty Images heeft zich onopvallend een plaats verworven onder de toonaangevende fotoagentschappen van de wereld. Ik zie uit naar de samenwerking met Jonathan Klein en zijn team,” aldus Annie Leibovitz.

“Annie Leibovitz steekt boven iedereen uit, in tal van fotografische genres,” aldus Jonathan Klein, medeoprichter en CEO van Getty Images. “We beschouwen het als een eer dat wij haar iconische werk mogen vertegenwoordigen en we verheugen ons op een succesvolle samenwerking”.

Annie Leibovitz is een van de bekendste en meest gevierde nog levende fotografen. Haar geestige portretfoto’s sieren al meer dan dertig jaar de covers van grote bladen en haar kenmerkende stijl vindt overal navolging. In 1973 was ze hoofdfotograaf van het blad Rolling Stone en in 1983 trad ze toe tot de redactie van Vanity Fair. Mede dankzij haar werd dit blad een toonaangevende commentator van de wereld van het amusement en het grote geld. Leibovitz is vele malen gelauwerd, onder andere met de eremedaille van het Barnard College en met de Infinity Award voor toegepaste fotografie van het Internationale Centrum voor Fotografie. Ze is in 2006 door de Franse overheid gedecoreerd als Commandeur in de ‘Ordre des Arts et des Lettres’. Een jaar daarvoor, in een compilatie van de veertig meest spraakmakende tijdschriftcovers van de afgelopen veertig jaar, samengesteld door de American Society of Magazine editors, was ze winnares van zowel de eerste prijs (voor de foto van John Lennon en Yoko Ono voor Rolling Stone op de dag dat Lennon werd doodgeschoten) als de tweede prijs (de zwangere Demi Moore voor Vanity Fair). Ze is door de Library of Congress benoemd tot Levende Legende.

Een overzicht van de portefeuilles van de vermaarde fotografen die door Orchard Represents worden vertegenwoordigd, kunt u vinden op: https://www.orchardrepresents.com/

Over Getty Images

Getty Images is de grootste maker en distributeur van stilstaand filmbeeld, beeldmateriaal en multimediaproducten ter wereld en een erkende aanbieder van andere vormen van hoogwaardige digitale content, waaronder muziek. Getty Images bedient zakelijke klanten in ruim 100 landen en is het eerste fotobureau waar creatieve en mediaprofessionals naar toegaan om fotomateriaal en andere digitale content te zoeken, kopen en beheren. Klanten gebruiken de bekroonde fotografen en foto’s van Getty Images om inspirerend werk te maken, dat dagelijks te zien is in de meest invloedrijke dagbladen, tijdschriften, reclamecampagnes, films, televisieprogramma’s, boeken en websites. Ga naar www.gettyimages.com als u meer wilt weten over hoe Getty Images de unieke rol bevordert die digitale media spelen in communicatie en het bedrijfsleven en hoe zij creatieve ideen tot leven brengt.

Over Orchard Represents

Orchard Represents is een ‘boetiek’ agentschap binnen Getty Images dat een kleine groep specialistische topfotografen vertegenwoordigt. Alle vestigingen van Orchard Represents, in New York, Londen, Parijs, Berlijn en Beijing, werken met een indrukwekkende verzameling uitgevers, reclamebureaus, blue-chip-bedrijven en studio’s.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Edelman for Getty Images
Meaghan Smith, +1 212-704-8196
meaghan.smith@edelman.com
of
Getty Images
Bridget Russel, +1 206-925-6405
bridget.russel@gettyimages.com
of
Orchard Represents
Molly McWhinnie, +1 206-925-6054
molly.mcwhinnie@orchardrepresents.com
of
Getty Images
Alison Crombie, +44 (0) 207 424 8081
alison.crombie@gettyimages.com

Deel: ' Annie Leibovitz werkt samen met Orchard Represents van Getty Images '
Lees ook