Foto Festival Leiden; 5 oktober t/m 5 november


'Een bespiegeling van het hedendaagse leven'

Leiden, 20130913 -- Op 5 oktober opent Michaël Roumen (Cultuurfonds Leiden) in Galerie Amber het eerste, terugkerende Foto Festival, met als thema: ‘Een bespiegeling van het hedendaagse leven’.Tevens zal de prijswinnaar worden bekend gemaakt. Het Foto Festival toont op levensgrote zuilen in de Leidse binnenstad 80 foto’s van 20 talentvolle fotografen van verschillende fotoacademies en fotovakscholen in Nederland en België. Een vakjury, bestaande uit Jean-Jacques Almanza, Monique Beijart, Maartje van den Heuvel, Joachim Naudts en Wim van Sinderen, maakte de selectie uit de ruim 400 foto-inzendingen. De foto’s zullen herkenbaar zijn, discussie oproepen, maar vormen bovenal verstilde momenten van een samenleving in beweging.

Het nieuwe en ieder jaar terugkerende Foto Festival Leiden is een initiatief van de in 2013 opgerichte Stichting Talentvolle Fotografen. De stichting wil een podium bieden aan fototalent. Het is voor het eerst dat op deze grootschalige wijze aandacht wordt besteed aan nieuw fototalent. Een dergelijk festival is uniek in Nederland en België. Ieder jaar zal het Foto Festival in de Leidse binnenstad plaatsvinden. De foto’s zijn t/m 5 november 2013 te zien op de volgende locaties in Leiden: Stadhuisplein, Hooglandse Kerkgracht, Hooglandse Kerkplein en de Nieuwstraat. 

Op 8 september jl. heeft de jury uit de vele inzendingen de volgende fotografen geselecteerd die in aanmerking komen voor deelname aan het Foto Festival Leiden 2013. Van iedere fotograaf zullen 4 levensgrote afgebeelde foto’s te zien zijn. 

Marijke Groeneveld (Willem de Kooning Academie Rotterdam), Jip Broeks (KABK Den Haag), Romy Treebusch (KABK Den Haag), Marijn Smulders (KABK Den Haag), Arjen Poort (KABK Den Haag), Barend Fieret (KABK Den Haag), Elmer Driessen (Gerrit Rietveld Academie Amsterdam), David in den Bosch(KABK Den Haag), Franky de Schampheleer (Sint-Lucas Academie Gent), Irene Cécile (KABK Den Haag), Elsbeth Pilz (Fotovakschool Amsterdam), Nana van Dijk (Willem de Kooning Academie Rotterdam), Uljana Orlova (HKU Utrecht), Fabian Schröder (Sint-Lucas Academie Brussel), Juliette Polak (Fotoacademie Amsterdam), Anna Meiners (Sint-Lucas Academie Brussel), Marieke de Bra (St Joost Breda), Olivier van Hartingsveldt (Fotovakschool Amsterdam), Jeannette Cornelisse (Fotoacademie Amsterdam), Roselien Beerten (Gerrit Rietveld Academie Amsterdam).

Op de website www.talentvollefotografen.com vindt u alle informatie over het Foto Festival Leiden 2013 en de Stichting Talentvolle Fotografen. Bij het Foto Festival verschijnt een catalogus met foto’s van de getoonde werken.


Deel: ' Foto Festival Leiden; 5 oktober t/m 5 november '
Lees ook