Metropolitan Gallery 238 winnaar 2015 in Kunstmanagementbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20151027 -- Metropolitan Gallery 238 is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Kunstmanagementbranche. ‘De galerie bevindt zich op een tot de verbeelding sprekende vestigingslocatie, te weten de Brouwersgracht 238 in Amsterdam, waar zij twee complete verdiepingen en een VIP-lounge heeft, in totaal circa 450 m2. Metropolitan Gallery 238 biedt een breed assortiment van moderne kunst van Westerse en Chinese kunstenaars, waaronder Lita Cabellut, Zhuang Hong Yi en Kantcho Kanev.

Metropolitan Gallery238, is een bijzondere kunstgalerie die zich onderscheidt door haar specialisatie – moderne Westerse en Chinese kunst –, maar vooral doordat zij het management doet van diverse kunstenaars, hierdoor kunnen klanten beter geïnformeerd worden. Bovendien krijgen de belangen van de kunstenaar hier veel meer aandacht. De kunstenaar dient een fair deel van de verkoopprijs van kunstobjecten te ontvangen, vindt zij; beduidend hoger dan wat in de kunstwereld als normaal wordt beschouwd. Daarnaast houdt Gallery 238 zich via haar zusterorganisatie LoCo-Art bezig met het verhuren en leasen van kunst. Begin dit jaar is een grote zustergalerie in Hamburg Hafencity geopend.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Metropolitan Gallery 238 een toonaangevende art gallery met een zeer sterke positionering. Met de kunstenaars die Gallery 238 vertegenwoordigt, werkt zij al lange tijd samen: Kantcho Kanev, Lita Cabellut, Gerriet Postma, Zhuang Hong Yi, Ivo Nijs en Lu Luo. Tevens zijn er bijzondere stukken van bijvoorbeeld COBRA-kunstenaars verkrijgbaar, werk dat LoCo-Art in de voorliggende jaren heeft weten aan te kopen.

Belangenbehartiger

De drijvende kracht achter Metropolitan Gallery 238 is Paul Lohmann, die deze sinds 1984 bestaande galerie in 2005 overnam. ‘Hij heeft zich duidelijk willen afzetten tegen de gevestigde orde in de kunstwereld, onder andere door de belangen te behartigen van de kunstenaars met wie hij vaak al jarenlang samenwerkt. Lohmann doet dit door als hun manager op te treden en hen te ontlasten van alle contractuele, administratieve en financiële zaken, zodat zij zich geheel kunnen richten op het creëren van kunst. Tevens zorgt hij ervoor dat zij een redelijk deel van de opbrengst van hun werken ontvangen. Bij veel galeries krijgt de kunstenaar slechts hooguit 50 procent van de opbrengst, bij Metropolitan Gallery 238 ligt dat op 65 à 70 procent’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Bekende kunstenaars waar Metropolitan Gallery 238 mee en voor werkt zijn onder anderen Lita Cabellut, Zhuang Hong Yi en Kantcho Kanev. Omdat de galerie nauw samenwerkt met andere (internationale) galeries heeft zij in de loop der jaren veel ervaring opgedaan en kan zij zowel particulieren als zakelijke klanten uitstekend adviseren op het gebied van koop c.q. beleggen, lease of verkoop van kunst.

Meer informatie: https://gallery238.com/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.


Deel: ' Metropolitan Gallery 238 winnaar 2015 in Kunstmanagementbranche '
Lees ook