Hoera, Galerie Beeldkracht te Scheemda viert haar 15 jarig bestaan


Nog steeds bevlogen en actief vieren galeriehouders Gaby en Sander Kletter hun jubileum

SCHEEMDA, 20110528 -- Vijftien jaar geleden werd de galerie officieel geopend door wethouder Endeman van de gemeente Scheemda. Vijf jaar later verrichtte burgemeester Truida Jonkman de feestelijke handelingen bij het eerste jubileum. Bij het tienjarig jubileum werd de opening verricht door commissaris van de Koningin Hans Alders van de provincie Groningen. Gekscherend werd toen voorspeld en aangenomen dat Prins Willem Alexander de opening zou verrichten bij het vijftienjarig jubileum.

De galerie heeft vele ontwikkelingen doorgemaakt, en het is haar gelukkig altijd voor de wind gegaan. Natuurlijk waren er naast de vele hoogtepunten ook wel eens dieptepunten. De geschiedenis in vogelvlucht: juni 1996 vond de eerste expositie plaats. In 1998 werd een eigen kunstuitleen geopend, terwijl in 2002 de eigen lijstenmakerij werd gestart. Vanaf 2005 werd het bedrijf ook landelijk actief door jaarlijks deel te nemen aan kunstbeurzen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Sinds 2009 is de actieradius opnieuw vergroot door acte de présence te geven op buitenlandse kunstbeurzen. Het bedrijfspand werd verschillende keren gerenoveerd en uitgebreid. Galerie Beeldkracht is aangesloten bij de Nederlandse Galerie Associatie, lid van branchevereniging Art & Frame en is deelnemer aan de Nationale Kunst Koop regeling.

De kunstenaars met wie de galerie samenwerkt zijn van vele nationaliteiten afkomstig en woonachtig in alle delen van de wereld. Zo exposeert de galerie permanent werk van de Amerikaanse kunstenaar Michael Parkes, de Moldavische kunstenaar Iurie Matei, de Belgische beeldhouwster Lyvie de Sutter, de IJslandse kunstenaar Arnor Bieltvedt, de Oekraïnse kunstenares Natalya Stadnyk, de Duitse kunstenaar Alfred Gockel, de Poolse glaskunstenaars-familie Borowski en de Franse kunstenaar Lukas Kandl. Bekende Nederlandse kunstenaars uit de collectie zijn Nico Vrielink, Ad Arma, Noud Adams, Sjer Jacobs, Sjaak Smetsers, Magda Luttikhuizen, Jacques Tange, Marcel Schellekens en Clemens Briels. Kunstenaars met wie de galerie al bijna vanaf het begin samenwerkt zijn: Johanna Walters, Geert Schreuder, Ina van Toor en Annemarie Petri. Enkele bedrijfsstatistieken: de galerie organiseerde inpandig en buiten de deur 186 exposities. Er werd deelgenomen aan 37 (kunst)beurzen en evenementen. In totaal zijn er 8524 kunstwerken in de afgelopen vijftien jaar geëxposeerd in de galerie, op beurzen, op bedrijfstentoonstellingen of ze waren te leen via de kunstuitleen van 214 verschillende kunstenaars uit 31 verschillende landen. In totaal werden 2638 kunstwerken verkocht.

Prins Willem Alexander komt de jubileumtentoonstelling niet openen, toch wordt het feest! Elke zondagmiddag van de maanden juni en juli is iedereen welkom om vrijblijvend een glaasje te drinken met iets lekkers daarbij. De galerie geeft tijdens de jubileumtentoonstelling 15% korting op alle schilderijen, beelden, sieraden, keramische objecten en grafiekbladen uit haar collectie, die op dit moment uit 1653 kunstvoorwerpen bestaat.

Van 1 juni tot en met 31 juli vindt de jubileumexpositie plaats bij Galerie Beeldkracht. U bent van harte welkom! U kunt expositie, de vaste collectie van de galerie, kunstuitleen en lijstenmakerij bezoeken van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur en iedere zondag van 12 tot 17 uur. Meer informatie over de galerie en de expositie vindt u op de website www.beeldkracht.com en op het web-log van de galerie: www.beeldkracht.web-log.nl.

Galeriehouders Galerie Beeldkracht   mei/juni 2011


Deel: ' Galerie Beeldkracht te Scheemda viert 15-jarig bestaan '
Lees ook