Protest tegen de BTW-verhoging op cultuur in Hermitage Amsterdam


AMSTERDAM, 20101129 -- Als protest tegen de BTW-verhoging organiseert de Vrije Academie op 22 december een lezing in de Hermitage Amsterdam. Met deze lezing onderstreept de Vrije Academie het grote belang van Nederlandse kunst en cultuur voor de samenleving. De lezing is toegankelijk voor de symbolische prijs van 1,19.

Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh: grote namen uit ons kunsthistorisch verleden. Jaarlijks komen miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld naar Nederland om de schilderijen van deze beroemde meesters te zien. Rineke Dijkstra, Inez van Lamsweerde, Marcel Wanders zijn enkele bekende kunstenaars die nu de reputatie van Nederlandse kunst tot ver over de grenzen hoog houden. Wij bewaren de kunst met zorg voor nieuwe generaties.

Maar wie zijn de kunstenaars van de toekomst en hoe belangrijk is kunst voor de samenleving? Bovengenoemde namen vertegenwoordigen een grote waarde voor Nederland, zowel cultureel als economisch. De lezing gaat over de culturele rijkdom van ons land en is een krachtig protest tegen de geplande bezuinigingen.

De Vrije Academie is de grootste landelijke organisatie voor kunsthistorisch onderwijs. Zij biedt een breed programma voor zowel beginners als gevorderden. Naast meer dan 50 opleidingen die gegeven worden in het hele land, verzorgt de Vrije Academie ook lezingen bij grote museale tentoonstellingen en verzorgt zij rondleidingen en excursies.

Meer informatie op www.vrijeacademie.nl


Deel: ' Protest tegen de BTW-verhoging op cultuur in Hermitage Amsterdam '
Lees ook