Lang haar populairste kapsel in 2009


Een derde van de vrouwen wil lang golvend haar

's-HERTOGENBOSCH, 20090324 -- Uit een poll onder bijna 600 bezoekers van www.BeautyNieuws.nl blijkt dat lang haar in 2009 absoluut favoriet is. Het merendeel van de bezoekers van deze website kiest voor lang golvend haar (32%) of lang steil haar (26%) als favoriete kapsel. Alhoewel op de catwalks heel veel opgestoken kapsels te zien zijn, zoals bijvoorbeeld een knot, wordt dit nog niet massaal door de Nederlandse vrouw overgenomen. Slechts 2% creert een kapsel waarbij het haar uit het gezicht wordt gedragen of opgestoken.

Volgens de meeste kappers zijn korte kapsels in opkomst. Uit de poll op www.BeautyNieuws.nl blijkt dat 17% van de vrouwen in 2009 een kort kapsel wil laten knippen en 12% kiest voor een bob. Drie procent wil 'big hair' en bijna 8% van de bezoekers wil in 2009 helemaal niets aan haar kapsel veranderen.

Beautyjournalist Inge de Munnik: "Lang haar is op dit moment absoluut hip in Hollywood. Kijk maar naar beroemdheden als Madonna, Julia Roberts en Sarah Jessica Parker. We zien een verschuiving van van lang, steil meisjesachtig haar in 2008 naar een meer glamourous look met `beweging' in het haar in 2009. Een lang kapsel met grove krullen of golven geeft een jonge, onbezorgde en toch glamourous uitstraling en dat past uitstekend bij de vrouwelijke mode van 2009."


Voor meer informatie over de nieuwste kapseltrends zie:
www.beautynieuws.nl/subcategories/221/Kapsels-lente-voorjaar-2009--%7C-haartrends

BeautyNieuws is een toonaangevend online glossy magazine met actueel nieuws, tips en trucs om er fantastisch uit te zien. Bezoekers van BeautyNieuws.nl zijn voornamelijk vrouwen in de leeftijdscategorie 20-49 jaar en heeft een bereik van 80.000 unieke bezoekers per maand.

Deel: ' Lang haar populairste kapsel in 2009 '
Lees ook