De Force is sterk op Blu-ray - STAR WARS: THE COMPLETE SAGA

De meest verwachte Blu-ray-uitgave in de Galaxy breekt wereldwijde verkoopcijfers met één miljoen exemplaren verkocht en $84 miljoen besteed aan consumentenproducten

The Complete Saga op Blu-ray wordt snel de nr. 1 pre-order en de nr. 1 catalogustitel sinds de lancering van het high-definition formaat.

SAN FRANCISCO en LOS ANGELES (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110923 --

Lucasfilm Ltd. en Twentieth Century Fox Home Entertainment hebben vandaag bekendgemaakt dat STAR WARS de best verkochte catalogus Blu-raydisk aller tijden is, met een wereldwijde verkoop van in totaal één miljoen stuks, waarvan er in de eerste week alleen al 515.000 in Noord-Amerika verkocht zijn. Dit vertegenwoordigt $84 miljoen aan wereldwijde consumentenuitgaven waaronder $38 miljoen in Noord-Amerika - ongekend voor een, uit negen disks bestaande Blu-raycollectie tegen een premium prijs.

Star Wars: The Complete Saga on Blu-ray (Photo: Business Wire)

Star Wars: The Complete Saga on Blu-ray (Photo: Business Wire)

De dertien maanden durende campagne om de SAGA Blu-ray te lanceren en consumenten over de hele wereld erbij te betrekken, begon in augustus 2010. Van Darth Vader op de 2011 Consumer Electronics Show (CES), een eerste blik op San Diego Comic Con, een uniek samenwerkingsverband met eBay, tot het ontwikkelen van 's werelds grootste lightsaber in het Verenigd Koninkrijk, de kracht van de Force blijft in de wereld resoneren als fans massaal te voorschijn komen om plezier te hebben met die galaxy far, far away.

“Wederom blijft het enthousiasme van onze fans om Star Wars te vieren, ons verbazen”, aldus Kayleen Walters, Senior Director, Marketing, Lucasfilm. “Ons doel was om een ​​hoogwaardig product te leveren waar ze samen met hun familie en vrienden van zouden kunnen genieten en we zijn blij dat ze er net zoveel van genieten als we hoopten dat ze dat zouden doen.”

Star Wars is een franchise met universele verhalen die vandaag de dag net zo veel weerklank vinden als ze dat 30 jaar geleden deden”, zei Mary Daily, Executive Vice President van Marketing voor Twentieth Century Fox Home Entertainment en Vincent Marcais, Senior Vice President van International Marketing voor Twentieth Century Fox Home Entertainment. “Met Blu-ray kan het publiek dieper dan ooit tevoren in de mythologie duiken en opnieuw kennismaken met alles wat ze in de Saga waarderen en dat in de best mogelijke kwaliteit.”

De uitgebreide collectie bestaat uit de zes films met ongeëvenaard beeld in high-definition en het allerbeste geluid, en het beschikt over een groot aantal niet-uitgezonden, uitgebreide en alternatieve scènes, nieuwe documentaires en een dwarsdoorsnede van de talloze Star Wars-persiflages die in de afgelopen drie decennia in de popcultuur verschenen zijn. Dit is de eerste keer ooit dat de volledige Saga als complete collectie beschikbaar is, STAR WARS: THE COMPLETE SAGA OP BLU-RAY geeft ook een felbegeerd kijkje in het maken van de Saga met vintage documentaires, audiocommentaar, momenten achter de schermen, interviews, turnarounds voor props en kostuums, terugblikken en nog veel meer.

Afleveringen I-III en IV-VI zijn ook als aparte Blu-ray Trilogy-collecties verkrijgbaar.

OVER STAR WARS

Het theaterdebuut van Star Wars op 25 mei 1977 - op slechts 32 schermen overal in Amerika - was voorbestemd om de weergave van bioscoopfilms voor altijd te veranderen. Onmiddellijk een klassieker en een ongeëvenaard succes voor de kaartjesverkooporganisaties, was de opzwepende “space opera” een combinatie van sprookje, western, serie uit de jaren 30 en een extravaganza aan speciale effecten, gebaseerd op de mythologie van culturen uit de hele wereld. Voortkomend uit de geest van de visionaire schrijver/regisseur George Lucas, introduceerde de epische ruimtefantasie de mystieke Force in de culturele woordenschat, evenals iconische personages, zoals de duistere Darth Vader, de idealistische Luke Skywalker, de pittige Prinses Leia, de deugniet met een gouden hart Han Solo en de wijze Obi-Wan Kenobi. Sinds het debuut in 1977, is Star Wars blijven groeien, waarbij het uitbundige verhaal zich ontwikkelde van een bescheiden begin tot een epische, uit zes films bestaande Saga, die het verhaal vertelt van de val en de redding van De Uitverkorene (The Chosen One), Anakin Skywalker.

OVER TWENTIETH CENTURY FOX HOME ENTERTAINMENT

Twentieth Century Fox Home Entertainment, LLC (TCFHE) is een wereldwijd erkende marktleider en een dochteronderneming van Twentieth Century Fox Film Corporation, een News Corporation-bedrijf. Met 75 jaar aan innovatieve en bekroonde films van Twentieth Century Fox, is TCFHE het wereldwijde marketing-, verkoop- en distributiebedrijf voor alle Fox film- en televisieprogramma's, acquisities en originele producties op DVD, Blu-ray Disc Digitale Copy, Video On Demand en Digital Download. De onderneming brengt ook wereldwijd alle producten voor MGM Home Entertainment uit. Elk jaar introduceert TCFHE honderden nieuwe en verbeterde producten, die zij aanbiedt aan de detailhandel, variërend van groothandelaren en magazijnclubs tot speciaalzaken en e-commerce wereldwijd.

Lucasfilm, STAR WARS™ en aanverwante producten zijn, in de Verenigde Staten en andere landen, handelsmerken en/of auteursrechten van Lucasfilm Ltd. en/of haar dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Alle andere handelsmerken en handelsnamen zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Foto's/Multimedia Galerij beschikbaar: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50006876&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Lucasfilm Ltd.
Chris Argyropoulos
+1 415-623-1018
chris.argyropoulos@lucasfilm.com
of
Twentieth Century Fox Home Entertainment
James Finn (Noord-Amerika)
+1 310-369-2940
james.finn@fox.com
of
Marla Rothschild (Internationaal)
+1 310-369-5827
marla.rothschild@fox.com

Deel: ' De Force is sterk op Blu-ray - STAR WARS THE COMPLETE SAGA '
Lees ook