Crowdfunding Kellendonk-nummer Literair tijdschrift Extaze


Speciaal themanummer Literair tijdschrift Extaze tijdens het Kellendonk-jaar 2015

DEN HAAG, 20150407 -- Vijfentwintig jaar geleden is de Nederlandse schrijver Frans Kellendonk overleden, voor Literair tijdschrift 'Extaze' een reden om een apart nummer over zijn leven en schrijverschap te plannen. Het Kellendonk-nummer, zoals dat de redactie voor ogen staat, kan niet met de eigen bescheiden middelen gefinancierd worden. Op https://voordekunst.nl/vdk/project/view/3127-kellendonk-nummer-extaze is 'Extaze' een crowdfundingproject gestart om het bijzondere nummer mogelijk te maken.

Jaap Goedegebuure, letterkundige en literatuurkriticus, heeft zich bereid verklaard het gastredacteurschap op zich te nemen en een keur van deskundigen, waaronder mensen die Kellendonk persoonlijk hebben gekend, zijn benaderd om literaire bijdragen te leveren die op Kellendonk en zijn werk zijn gebaseerd, of essays over hem te schrijven. Zo schrijft Goedegebuure zelf over de persoon Kellendonk, maar in relatie tot zijn werk, behandelt A.H.J. Dautzenberg niet Kellendonk's meest geslaagde, maar onderzoekt hij zijn minst geslaagde roman en gaat Tomas Lieske in op het kunstmatige in Kellendonk's stijl, dat een realistische leeshouding onmogelijk maakt. Andere medewerkers aan het Kellendonk-nummer zijn Arnon Grunberg, Rob Schouten, Reinold Vugs, Nina Weijers en Joost Zwagerman. Het beeldend werk in dit nummer wordt gemaakt door Rens Krikhaar, een beeldend kunstenaar te Den Haag wiens stijl verwantschap toont met het werk van Kellendonk.

Frans Kellendonk verdient een eerbewijs.

Literair tijdschrift Extaze
Extaze is een literair tijdschrift dat in Den Haag dat zijn redactie voert, in Haarlem wordt uitgegeven door Uitgeverij In de Knipscheer en bijdragen opneemt uit heel Nederland en Vlaanderen. https://www.extaze.nl

https://kellendonkfonds.nl/2014/11/28/kellendonk-jaar-2015


Deel: ' Crowdfunding Kellendonk-nummer Literair tijdschrift Extaze '
Lees ook