App “Weer” krijgt ‘pro’ versie en carnavalsweer


Al drie jaar, een van de meest geïnstalleerde én gebruikte Nederlandse weer apps

HILVERSUM, 20130204 -- Vanaf vandaag komt de WeerApp op veler verzoek met een advertentie-vrije versie “Weer Pro”. Tevens tonen “Weer” en “WeerPro” nu tijdelijk het Carnavalsweer in de 11 grootste carnavalssteden. “Weer Pro” is verkrijgbaar in de iTunes App Store, tijdelijk met een introductiekorting.

Weer App biedt ieder moment van de dag alle mogelijke informatie over onder meer wind, temperatuur, neerslag, zicht en buien voor elke locatie in Nederland. De gratis app maakt gebruik van de officiële KNMI-meetgegevens afkomstig van ruim 50 weerstations in & om Nederland. Tevens worden diverse andere bronnen gebruikt voor de meerdaagse verwachting. De data is ieder uur actueel, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Verder is nieuw:
+ optimale ondersteuning iPhone 5
+ lokale informatie bij de weerkaartjes
eigen positie op de regenveger en stationskaart

Daarnaast geldt voor “Weer Pro”:
+ geen advertenties meer
+ nog optimaler beeldgebruik
+ in de toekomst nog meer functies / diensten.

Gebruik
De gebruiker krijgt dankzij de ingebouwde GPS de actuele informatie van het dichtstbijzijnde weerstation. Ook kan de gebruiker een ander weerstation selecteren om te zien hoe het weer elders in het land is. In een oogopslag is te zien hoeveel én hoelang het op een bepaalde plek geregend heeft. Buien zijn nauwgezet te volgende met de zelf ontwikkelde RegenVeger waarmee men eenvoudig door het buienverloop op jouw locatie swiped. Bovendien kan men weerkaarten en de verwachting voor de komende dagen raadplegen. Handig om in de ochtend te bepalen welke outfit geschikt is, of er files te verwachten zijn door mist of regen, of dat het met Carnaval droogt blijft in je favoriete stad. Afhankelijke van het seizoen en de weersverwachting, bevatten beide apps ook wisselende actuele thema’s zoals ElfstedenWeer of StrandWeer.

@WeerApp
De app is op Twitter te volgen via @WeerApp. Gebruikers krijgen zo het laatste nieuws over de app en een snelle reactie op vragen en opmerkingen. Zo blijven zelfs bekende weermannen op de hoogte!

Download
Weer Pro: https://leend.rs/iWeerPro


Screenshot Carnavalsweer: https://weerapp.nl/pers/weer_pro_carnavalsweer.png

Ontwikkelaars
Leenders.info en BluMedialab.com ontwikkelden de toepassing, waarvan ook een gratis versie voor Android beschikbaar is. BluMedialab.com is o.a. verantwoordelijk voor succesvolle apps Valentine RADIO en WijnApp.nl. Leenders.info consulteert in online communicatie ontwikkelt o.a. de app ZeilersWeer.


Deel: ' App “Weer” krijgt ‘Pro’ versie en carnavalsweer '
Lees ook