Diversiteit aan Kunst op Historische locatie


Kunst & Antiek Weekend Naarden - De Grote Kerk - 22 t/m 25 januari 2015

NAARDEN-VESTING, 20141030 -- Het Kunst & Antiek Weekend Naarden is al 17 jaar een paradijs voor de kunstliefhebbers met gevoel voor kwaliteit. Van 22 t/m 25 januari aanstaande vindt deze gemoedelijke verkoopexpositie van hoge kwaliteit in Naarden-Vesting plaats. Tijdens deze nationaal bekendstaande kunst- en antiekbeurs gaan antiek en hedendaagse kunst traditiegetrouw hand in hand.

Meer dan 60 galeries en kunsthandelaren presenteren een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse kunst in de imposante Grote Kerk van Naarden. Tijdens uw bezoek aan het Kunst & Antiek Weekend kan men zich oriënteren, informeren en natuurlijk overgaan tot de aankoop van een mooi kunstwerk.

Bijzondere collecties Kunst & Antiek
Traditioneel presenteert Naarden een gevarieerd deelnemersveld met enkele bekende vaste pijlers zoals: Kunsthandel Copernicus, Hamadi Oriental Art, Heeren van Bronckhorst en Frederik Muller. Stadszilver uit Amstelveen, debuteert dit jaar in Naarden met een bijzondere collectie van enkel Nederlands 17de & 18de eeuw zilver. Een voorbeeld hiervan is een Groningse Brandewijnskom van Arent Hamminck uit 1671. Na haar succesvolle debuut van vorig jaar neemt de Maastrichtse Gallery Bell’Arte dit jaar ook beelden van Ans Markus mee naar Naarden. Het vervaardigen van deze beelden gaf Ans een troostend gevoel na het overlijden van haar broer. “In een schilderij kon ik het nu niet vertalen, maar in mijn beelden wel”. Bij Galerie René de Vreugd uit Zandvoort vindt u de imposante bloemstillevens van de Antwerpse fijnschilder Pieter Wagemans. “Bloemen zijn een product van de natuur. Je kan ze daarom ook het best realistisch weergeven.” Haut Epoque specialisten Remco van Leeuwen uit Eindhoven en Aad Penders uit Zaltbommel presenteren zeer bijzondere 14e t/m 17e eeuwse objecten.

Alle gepresenteerde kunstobjecten worden op voorhand door een team experts beoordeeld op echtheid en kwaliteit alvorens de deuren voor het publiek te openen. Hierdoor is een mogelijke koper verzekerd van authenticiteit en kwaliteit.

Ieder jaar trekt het Kunst & Antiek Weekend Naarden, dat bekend staat als een echte koopbeurs op hoog niveau, een groot aantal bezoekers uit Nederland en België. Regionale bezoekers uit het Gooi waarderen in het bijzonder de uiterst gezellige Friday-night Special. Tijdens deze sfeervolle avondopening geldt 2 entreekaarten voor de prijs van 1.

Speciale arrangementen:
Om een bezoek aan Naarden-Vesting te vervolmaken zijn er diverse arrangementen samengesteld. Zo is er bijvoorbeeld een speciale Kunst & Antiek Weekend lunch of diner bij Paul Fagel Arsenaal Restaurants. Op de vrijdagavond bestaat de mogelijkheid om met zijn tweeën voor de prijs van één het Kunst & Antiekweekend bezoeken. (Friday Night Special, vrijdag 23 januari na 17 uur, 2 voor de prijs van één entreebewijs en niet in combinatie met andere kortingen)
Zie voor volledig arrangementen overzicht: www.kunstenantiekweekend.nl

Nationaal Donor Monument
Tijdens het Kunst & Antiekweekend is het Nationaal Donor Monument, dat naast de Grote Kerk staat, volledig geïntegreerd in de beursruimte. Hierdoor wordt het zo belangrijke donor codicil ook ruim onder de aandacht gebracht bij de bezoekers aan het Kunst & Antiekweekend.


Het Kunst & Antiek Weekend in het kort
Data:           donderdag 22 t/m zondag 25 januari 2015 van 11 tot 18 uur
                   vrijdag 23 januari open tot 21.30 uur (Friday Night Special na 17 uur)
Locatie:       De Grote Kerk Naarden-Vesting
Entree:         € 14,-- met kortingsbon of online voorverkoop. €16.50 aan de kassa.
Parkeren:     Gratis parkeergelegenheid & milieuvriendelijke shuttleservice.
Internet:     www.kunstenantiekweekend.nl


Deel: ' Diversiteit aan Kunst op Historische locatie in Naarden '
Lees ook