Cabaretkanonnen in 750-jarig Rhenen


RHENEN, 20080219 -- Najib Amhali, De Vliegende Panters, Sanne Wallis de Vries, Jan Jaap van der Wal, Herman van Veen, Tineke Schouten... een greep uit de artiesten die optreden tijdens Comedy aan de Rijn, het cabaretfestival ter gelegenheid van 750 jaar stadsrechten voor de gemeente Rhenen. Van 9 tot en met 17 mei treden zij op in een reusachtige theatertent aan de voet van de Rijn.

"We zijn heel trots op dit programma", zegt artistiek leider Leo Dijkgraaf. "Volgens mij is er nog nooit in Nederland een dergelijke selectie topartiesten in n festival samengebracht. De kaartverkoop voor al deze artiesten is meestal in een paar dagen uitverkocht. We verwachten dan ook dat het ook in Rhenen storm zal lopen."

Aan de voet van de Rijn verrijst een grote, comfortabele theatertent met plaats voor 2500 bezoekers. Een week lang is die tent het epi-centrum voor cabaretminnend Rhenen en omstreken. Naast Amhali, Wallis de Vries, Schouten, Van Veen en de Panters staan ook Karin Bloemen en Cor Bakker op de bhne, alsmede Speelman en Speelman en theaterduo `Schudden'.
Op tweede pinksterdag biedt het tijdelijk theater van Rhenen een indrukwekkend Promsconcert. Niet alleen Rhenen jubileert namelijk, maar ook het Rhenens orkest `Ons Genoegen'. Het orkest bestaat in 2008 140 jaar. De zestig klassiek geschoolde muzikanten treden dan samen op met Popkoor Future en Jan Rietman en zijn Jody's singers.
"We werken er hard aan om die avond nog een aantal andere grote artiesten naar Rhenen te halen", vertelt Dijkgraaf. "Maar wie dat zijn, mag ik op dit moment nog niet onthullen."
Niet alleen oog en oor worden verwend tijdens het jubileum. Ook aan reuk en smaak is gedacht. In samenwerking met alle restaurants uit Rhenen is een uniek team samengesteld van topkoks. In het speciale Comedy Restaurant worden voorafgaand aan de optredens uitgelezen gerechten geserveerd. Het restaurant heeft maximaal 200 zitplaatsen.

Rhenen is een van de oudste steden van de provincie Utrecht en wordt reeds in documenten uit het jaar 855 vermeld. Rond 1258 kreeg Rhenen stadsrechten. De schilderachtige ligging aan de voet van de Rijn en tegen de Utrechtse Heuvelrug op maken van Rhenen een geliefd voorwerp van tekeningen en schilderijen. Rhenen telt een kleine 20.000 inwoners. Op www.rhenen750.nl is alle informatie te vinden over de activiteiten die in dit jubileumjaar worden georganiseerd. Ook het reserveren van kaarten voor Comedy aan de Rijn verloopt via de website.


Deel: ' Cabaretkanonnen in 750-jarig Rhenen '
Lees ook