Back for the Future: Nike gaat samenwerken met de Michael J. Fox Foundation en oorspronkelijke filmmakers voor een toekomst zonder de ziekte van Parkinson

BEAVERTON, Oregon (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110910 --

Nike (NYSE:NKE) heeft vandaag bekendgemaakt dat 1500 paar van de mythische 2011 NIKE MAG schoenen op eBay, nikemag.eBay.com, zullen worden geveild. De netto-opbrengst hiervan zal rechtstreeks aan de Michael J. Fox Foundation worden geschonken.

Bill Hader, Kevin Durant and Christopher Lloyd star in Nike's 'Back for the Future' (Photo: Busines ...

Bill Hader, Kevin Durant and Christopher Lloyd star in Nike's 'Back for the Future' (Photo: Business Wire)

“Dit project is voor mij enorm spannend, omdat het drie zeer gepassioneerde publieksgroepen samenbrengt: de Parkinson-gemeenschap, sneakerverzamelaars en fans van Back to the Future”, aldus Michael J. Fox. “Met hun steun kunnen we ons doel, het vinden van een remedie tegen Parkinson, versnellen.”

De NIKE MAG schoenen spraken in eerste instantie tot de verbeelding van de kijkers van Back to the Future II, waarin het personage Marty McFly, vertolkt door Michael J. Fox, ze droeg in het jaar 2015. Nike wordt al jaren gevraagd om deze schoenen op de markt te brengen. In de aanloop naar de introductie van de 2011 NIKE MAG schonken Sergey Brin en Anne Wojcicki het royale bedrag van 50 miljoen dollar aan de Michael J. Fox Foundation in de vorm van een zogenaamde 'match grant'. Zij zullen alle donaties aan de stichting, tot maximaal 50 miljoen dollar, verdubbelen tot eind 2012. De timing leek perfect om de 2011 NIKE MAG weer terug te brengen om een groter idee te steunen.

“We wilden het enthousiasme van mensen voor de ‘geweldigste schoenen ooit’ en voor Back to the Future omzetten in positieve actie”, aldus Mark Parker, CEO bij Nike, die in 1988 aanwezig was op de set van Back to the Future II toen Fox de originele NIKE MAGs droeg. “Het langetermijndoel is echter om mensen bewuster te maken zodat de stichting haar doel, het uitroeien van de ziekte van Parkinson, kan bereiken.”

Toen het oorspronkelijke creatieve team van Back to the Future hoorde dat Nike de stichting van Fox wilde steunen met het op de markt brengen van de 2011 NIKE MAG schoenen, sloot Executive Producer Frank Marshall zich aan bij het plan. Er werd een concept bedacht om als eerbetoon aan de oorspronkelijke Back to the Future-films en personages een ‘verloren scène’ te ontwikkelen waarin de inspanningen van Doc Brown worden getoond om Marty niet uit de toon te laten vallen tijdens zijn bezoek aan 2015.

Oorspronkelijke castleden Christopher Lloyd en Donald Fullilove spelen opnieuw hun geliefde rollen, en acteur Bill Hader en basketbal-ster Kevin Durant sluiten zich aan bij het Back to the Future-erfgoed als winkelbediende en klant. De verkoopmanager wordt gespeeld door de werkelijke ontwerper van NIKE MAG en vice-president van de afdeling Design bij Nike, Tinker Hatfield, die tevens de ontwikkeling van de 2011 NIKE MAG schoen begeleide. Hatfield informeert Lloyd onverschillig dat hij in het verkeerde jaar is geland en dat de NIKE MAG schoen met automatische veters waarnaar hij op zoek is voor Marty McFly niet eerder zal verschijnen dan in 2015. De film werd gemaakt in samenwerking met Wieden + Kennedy en is beschikbaar in versies van 60, 90 en 120 seconden.

Het eerste oplaadbare paar schoenen van Nike, de 2011 NIKE MAG, is ontworpen als exacte replica van de oorspronkelijke schoenen in Back to the Future II. De schoenen zien er precies hetzelfde uit, van de vorm van de bovenzijde, het oplichtende LED-paneel tot het elektroluminescente NIKE-logo in de band. De enige afwijking van de oorspronkelijke schoen is de toevoeging van een extra ondersteunende schuimlaag bij de enkel en de tenen voor meer comfort. De 2011 NIKE MAG licht op door op het “oortje” van de high-top te drukken, en brandt vijf uur lang na het opladen.

Nike heeft 1500 paar 2011 NIKE MAG schoenen gedoneerd aan de Michael J. Fox Foundation voor onderzoek naar Parkinson, die op eBay beschikbaar zullen zijn via nikemag.eBay.com. Elke dag van de tien dagen durende veiling zullen honderdvijftig paar 2011 NIKE MAG schoenen worden geveild via eBay’s Fashion Vault, een speciaal platform voor selectieve mode-events van designers en grote merken. De veiling gaat vandaag van start en eindigt op 18 september. Bovendien worden de schoenen genoemd door eBay Giving Works, het innovatieve online liefdadigheidsprogramma van het bedrijf dat miljoenen mensen in staat stelt om moeiteloos in contact te komen met organisaties waarmee zij begaan zijn en geld te doneren. De veiling wordt beheerd door Auction Cause voor de Michael J. Fox Foundation.

Over Nike, Inc.

NIKE, Inc., gevestigd nabij Beaverton, Oregon (VS), is ‘s werelds belangrijkste ontwerper, verkoper en distributeur van authentieke sportschoenen, -kleding, -benodigdheden en -accessoires voor een uiteenlopende reeks van sport- en fitnessactiviteiten. Tot de 100%-dochterondernemingen van Nike behoren onder andere: Cole Haan, dat luxe schoenen, handtassen, accessoires en jassen ontwerpt, verkoopt en distribueert; Converse Inc., dat sportschoenen, -kleding en -accessoires ontwerpt, verkoopt en distribueert; Hurley International LLC, dat schoeisel, kleding en accessoires voor actiesporten en voor jongeren (als streetware) ontwerpt, verkoopt en distribueert en Umbro Ltd., een toonaangevend internationaal voetbalmerk dat gevestigd is in Groot-Brittannië. Kijk voor meer informatie op www.NIKEbiz.com/investors.

Over de Michael J. Fox Foundation voor onderzoek naar Parkinson

Als 's wereld grootste particuliere sponsor van onderzoek naar Parkinson is de Michael J. Fox Foundation toegewijd aan het versnellen van de zoektocht naar een remedie voor de ziekte van Parkinson en betere behandelingen voor de mensen die op dit moment lijden aan de ziekte. De stichting probeert haar doelen te bereiken door middel van een sterk gefinancierd, gefocust onderzoeksprogramma in combinatie met de actieve wereldwijde betrokkenheid van wetenschappers, Parkinson-patiënten, zakelijke leiders, deelnemers aan klinische trials, donoren en vrijwilligers. Naast het financieren van meer dan $250 miljoen, tot op heden, voor onderzoek, heeft de stichting het voortgangstraject richting een remedie fundamenteel gewijzigd. De stichting, die in het centrum opereert van het wereldwijde onderzoek naar Parkinson, smeedt baanbrekende samenwerkingsverbanden met brancheleiders, academici/wetenschappers en onderzoekssponsors van de overheid, vergroot de stroom van deelnemers aan klinische trials met betrekking tot de ziekte van Parkinson met haar gepersonifieerde online tool, Fox Trial Finder, promoot bewustzijn van Parkinson door middel van sterk geprofileerde propaganda, evenementen en outreachend werken en coördineert de fundamentele betrokkenheid van duizenden Team Fox-leden over de hele wereld. Tot en met 31 december 2012 zullen alle nieuwe, herhaalde en verhoogde donaties aan de Michael J. Fox Foundation worden verdubbeld op basis van het 'een dollar voor een dollar'-principe met de $50-miljoen Brin Wojcicki Challenge, geïntroduceerd door Sergey Brin en Anne Wojcicki.

Over eBay Inc. en eBay Fashion

eBay Inc. (NASDAQ:EBAY), dat in 1995 is opgericht in San Jose, Californië (VS), houdt zich bezig met het koppelen van kopers en verkopers. We doen dit via eBay, 's werelds grootste online markt, waardoor gebruikers in zo ongeveer elk land ter wereld kunnen kopen en verkopen op eBay-platformen; via PayPal, waardoor particulieren en bedrijven veilig, gemakkelijk en snel betalingen online kunnen versturen en ontvangen, en via GSI Commerce, dat wereldwijde bedrijven helpt bij elektronische bedrijfsvoering, meerkanaalse retailing en digitale marketing. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en haar wereldwijde portefeuille van online merken op www.ebayinc.com.

eBay Fashion is een specifieke locatie voor mode op eBay, en levert een geïnspireerde, interactieve shop-ervaring. Met meer dan 20 miljoen items per dag heeft eBay Fashion een ongeëvenaarde selectie van nieuwe, designer- en merkkleding, schoenen en accessoires voor ongelooflijke prijzen. Het eBay Fashion Vault-platform biedt exclusieve veilingen voor een bepaalde tijd rechtstreeks vanaf de ontwerpers en merken, en de eBay Fashion iPhone app geeft shoppers de mogelijkheid om altijd en overal de miljoenen mode-items te doorzoeken, kopen en virtueel aan te passen. Kijk voor meer informatie op fashion.ebay.com en ga om deel te nemen aan het gesprek naar www.facebook.com/eBayFashion of volg @eBay_Fashion.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6855659&lang=nl

CONTACT:
Nike

mediarelaties, +1 212-367-4447

Ticker_symbol NYSE:NKE

Deel: ' Nike schoenen uit 'Back to the Future' voor goed doel op eBay veiling '


Lees ook