Weekje skiën kost Willem-Alexander 14.000 euro voor DEZE 2 appartementen


LECH, 20150225 -- Het is bepaald geen last minute-prijs wat Koning Willem-Alexander betaalt voor een weekje skiën in Lech. Alleen al de twee appartementen die hij met zijn gezin in Gasthof Post bewoont kosten de Koning, ontbijt inbegrepen, meer dan 14.000 euro.

Voor de gemiddelde Nederlander zal een weekje wintersport een stuk goedkoper zijn dan voor Koning Willem-Alexander en zijn gezin. Die zullen voor het weekje Lech al snel zo'n 20.000 euro kwijt zijn, want alleen de twee appartementen die zij huren kosten bijna 15.000 euro.

Maar of ze het ook gezellig hebben? De terreurdreiging maakt dat ze bijna geen stap buiten de deur kunnen zetten. Bewaakt door camera's en commando's worden ze in Lech...

Koninklijk zijn de twee appartementen -waarvan op de website HollywoodHuizen.nlfoto's te vinden zijn - wel. Ze liggen naast het Gasthof Post gelegen Chalet Säge, en zijn via een, bewaakte, gang verbonden met het hotel.

Het Postmeister appartement, 1140 euro per nacht, is 50 m² groot en heeft een aparte woonkamer en optisch afgeschermd zithoekje in de typische 'Post' stijl, met betegelde open haard. Samen met de badkamer met ligbad en douche met stoombad is het een uiterst comfortabele vakantiewoning.

Het naastgelegen Postillion appartement is iets goedkoper met 1100 euro per nacht. Het beschikt over een comfortabele woon/slaapkamer met zithoek, een open haard en een walk-in kast. Het is met 40 m² ook iets kleiner dan het andere appartement. Ook hier heeft de badkamer een ligbad en een bidet en een douche met stoombad.

De andere gasten in Gasthof Post zullen van de Koninklijke bezoekers maar weinig zien. Misschien gaan ze een keertje eten in de gezellige 'Post' Stuben, een gastronomisch restaurant met Michelin-ster, maar daar zal het wel bij blijven, want uit veiligheidsoverwegingen wordt er, weliswaar van de kaart van Gasthof Post, doorgaans in de eigen appartementen gegeten.


De kans lijkt groter dat de andere gasten de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane tegen het lijf lopen in het nieuwe badhuis met zijn spectaculair zwembad en kinderbad. Winkelen kan het Koninklijk bezoek ook binnenshuis, want de ‘Post Shopping Mall’, met exclusieve boetieks, is gelegen in de kelder van het hotel.

De Oranjes komen al tientalen jaren in Gasthof Post. De traditie ontstond in 1959, toen prins Bernhard tijdens een skivakantie in de omgeving eigenaar Erich Moosbrugger ontmoette. Sindsdien is de koninklijke familie er elk jaar te vinden en ontdekten ook buitenlandse royals deze plek. Ook de koninklijke families van Jordanië, Monaco en Noorwegen hebben al eens een vakantie geboekt in Gasthof Post getuige de koninklijke portretten die er aan de muur hangen.

Willem-Alexander omschreef de jaarlijkse tocht naar het mondaine skidorp ooit als zijn favoriete vakantie.

In het huisboek worden de trouwste vakantiegangers opgesomd, die afhankelijk van het aantal jaren worden geëerd met een ‘Ehrennald’. Bij 45 jaar bezoek eentje met een briljant, bij 35 jaar met een saffier, bij 25 jaar een robijn, om bij 15 jaar langzaam af te zakken in het edelmetaal. Koningin Beatrix is verblijd met briljant exemplaar. Zij is nu weer thuis, maar verbleef vorige week ook in het chalet Säge dat nu voor een week van Willem-Alexander en zijn gezin is.

Deel: ' Weekje skiën kost Willem-Alexander meer dan 14.000 euro '
Lees ook