Floraholland start uitlevering 270.000 getagde stapelwagens


Mieloo & Alexander levert eerste volautomatische codeerstation op in vestiging Naaldwijk

HOOFDDORP, 20100311 -- Bloemenveiling FloraHolland stelt per 1 maart 2010 de eerste gemodificeerde stapelwagens (rolcontainers) met nieuwe UHF RFID tag beschikbaar. In totaal worden de komende 2,5 jaar 270.000 stapelwagens voorzien van een UHF RFID tag. Mieloo & Alexander selecteerde en leverde de UHF EPC Gen2 tags, en de gentegreerde RFID systemen waarmee de tags worden gecodeerd en geverifieerd.

Gedegen aanpak RFID project
Johan Star, adviseur ketenlogistiek en verantwoordelijk voor RFID binnen FloraHolland: "In 2009 heeft FloraHolland een uitgebreid selectietraject uitgevoerd. Hier hebben verschillende leveranciers verschillende tags gepresenteerd. De beste resultaten werden door Mieloo & Alexander geboekt met de MAX ABS tag van Omni ID. Deze tag zit in een goed passende robuuste omhuizing en bleek na uitgebreide testen een uitstekende performance te geven in onze specifieke industrile omgeving en processen. Voor deze tag is een geautomatiseerde codeeroplossing bedacht welke volledig in de modificatie productielijn is gentegreerd. Onderhand zitten de eerste tags al op onze stapelwagens en maken we goede stappen naar een nog efficintere sierteeltlogistiek."

Tag codeer station
Omdat de modificatie van de stapelwagens is uitbesteed aan derden, die grote aantallen stapelwagens per week moeten ombouwen, mag het aanbrengen, coderen en de kwaliteitscontrole van de tags geen operationele verstoringen geven. Daartoe ontwierp Mieloo & Alexander samen met FloraHolland een geavanceerd systeem dat inline tags codeert en controleert. Dit tag codeer en verificatie station is nu operationeel in Naaldwijk, in mei volgt de installatie voor Aalsmeer.

Voordelen van UHF RFID voor de Sierteelt Sector
"UHF RFID tags hebben als grote voordeel dat er over een afstand van ruim 10 meter zeer grote volumes betrouwbaar in korte tijd gelezen kunnen worden. Bovendien kunnen ze als goedkope papieren labels op bijvoorbeeld dozen of pallets worden aangebracht, zowel als in een duurzame behuizing op metaal. Omdat deze tags gebaseerd zijn op internationale standaarden, zijn ze bij uitstek geschikt voor toepassing in de gehele keten. Hierdoor is het op termijn mogelijk om met scanners die ook aan deze standaard voldoen, ook andere logistieke middelen in de sector te scannen, wat een enorm potentieel aan procesverbetering ontsluit. Zowel voor de interne logistiek van de ketenpartners, als voor overdrachtsregistratie van logistieke middelen en goederen tussen de partners", zegt Sander Merkx, partner van Mieloo & Alexander.

Voor foto's van de UHF EPC/Gen 2 tags en het tag codeer station kijk op www.mielooandalexander.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mieloo & Alexander
Sander Merkx, partner
+31 (23) 5656000
+31 (0) 623368618
s.merkx@mielooandalexander.com

Over Mieloo & Alexander
Mieloo & Alexander - Business Integrators is een consultancy bureau gespecialiseerd in supply chain strategy en transformatie, en levert als RFID integrator maatwerk oplossingen, aangevuld met standaard, gentegreerde RFID modules voor Asset Tracking, Mode Retail (TracEye) en Bagage afhandeling. Mieloo & Alexander combineert expertise op het gebied van supply chain, logistiek en RFID met ruime ervaring op het gebied van grootschalige, technologie gedreven veranderingsprogramma's, en met een no-nonsense en hands-on aanpak. Mieloo & Alexander bouwt aan langdurige relaties met clinten multinationals met (Europese) Hoofdkantoren in, of vestigingen in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Mieloo & Alexander is gevestigd in Hoofddorp, en heeft een vestiging in Recklinghausen, Duitsland.


Deel: ' Floraholland start uitlevering 270.000 getagde stapelwagens '
Lees ook