FAMILIA ( Directe Democraten ) wil Nederland koploper maken in Europa


Verkiezingsprogramma van De Groene Zaak wordt de inzet van de verkiezingen op 12 september 2012.

DEN HAAG, 20120620 -- De Groene Zaak heeft in een speciaal verkiezingspaper concrete maatregelen verwoord die nodig zijn om economie en samenleving op een spoor te zetten van duurzame ontwikkeling. De ondernemers willen dat Nederland de moed gaat tonen om grootschalig en met volledige overtuiging in te zetten op economische verduurzaming. FAMILIA Directe Democraten kiest krachtig voor internationale economische verduurzaming en spoort de kiezer aan op 12 september 2012 Nederland tot een Europees koploper te maken bij innovatie en bij sustainable development worldwide zodat de huishoudens van gezinnen, families, ZZP-ers en MKB-ers de vruchten daarvan nu en in de toekomst kunnen gaan plukken.

In de maand juli zal verder worden gewerkt aan het samenstellen van de lijst van kandidaten die de hieronder geformuleerde duurzaamheidsdoelstellingen via politieke wegen willen helpen realiseren.  

https://www.degroenezaak.com/nl/verkiezingspagina

http://www.europolis.nu

20 juni 2012

Merkel en Rutte samen achter groei in EuropaBERLIJN - Nederland en Duitsland zitten op hetzelfde spoor als het gaat om de toekomst van Europa.   Dat bleek woensdag uit de woorden van bondskanselier Angela Merkel van Duitsland en haar gast premier Mark Rutte.

Merkel stak uitgebreid de loftrompet over de samenwerking tussen beide landen: ''Een zeer intensieve verhouding.''

De nieuwe CDA-leider Sybrand van Haersma Buma eiste deze week van Rutte dat die woensdag samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel weer het voortouw neemt in het vinden van oplossingen voor de eurocrisis.

Groei


Er moet stevig worden ingezet op groei, aldus Merkel. Daar staan Nederland en Duitsland samen helemaal achter, zei ze.

Rutte is blij dat Griekenland snel een nieuwe regering heeft weten te vormen. Nu is het volgens hem van belang dat de Grieken de afspraken nakomen over het streng hervormen en het op orde brengen van de begroting.

Masterplan


Momenteel werken EU-president Herman Van Rompuy met andere EU-kopstukken op verzoek van de Europese regeringsleiders aan een masterplan voor de euro, dat een definitieve uitweg uit de crisis moeten wijzen.

Opties die worden overwogen zijn meer macht voor Europese instellingen, een Europees toezichtsorgaan voor de bankensector, de harmonisatie van het begrotings-, belastings- en buitenlandsbeleid van de EU-lidstaten en hervormingen van de sociale programma's.


Deel: ' FAMILIA ( Directe Democraten ) wil Nederland koploper maken in Europa '


Lees ook