Cerexagri winnaar 2016 in Gewasbeschermingsmiddelenbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160322 -- Cerexagri B.V. is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Gewasbeschermingsmiddelenbrache. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een sterke positionering. ‘Cerexagri is een zeer belangrijke schakel in de wereldvoedselproductie, want zonder de hoogwaardige gewasbeschermingsmiddelen van dit bedrijf zou er aanzienlijk meer hongersnood in de wereld zijn.’

Cerexagri B.V. bouwt met zijn producten elke dag aan een verantwoorde groei van gewassen in de

wereld. Met de ontwikkeling en productie van een breed assortiment aan gewasbeschermingsmiddelen ter bestrijding van schimmels levert de onderneming een bijdrage aan de waarborging van de mondiale voedselbehoefte. Belangrijke afnemers zijn grote mondiale bedrijven. Cerexagri is opgericht in 1990, maar vindt zijn oorsprong al ruim 100 jaar geleden. Het bedrijf is gevestigd in Vondelingenplaat (Rotterdam) en telt in Nederland circa 140 medewerkers. Sinds 2007 maakt Cerexagri deel uit van het Indiase conglomeraat UPL Limited.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Cerexagri B.V. een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Cerexagri, want het bedrijf is continu bezig zijn producten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. Het onderzoekslaboratorium van Cerexagri mag gerust tot de wereldtop worden gerekend. 25 academisch opgeleide chemici zijn hier fulltime bezig met onderzoeken en testen om continue productverbeteringen te realiseren. Daarnaast worden hier nieuwe producten ontwikkeld.’

Kennis en kunde  

Cerexagri B.V. onderscheidt zich in dit opzicht door zowel het ontwikkelen van nieuwe producten als de daadwerkelijke productie ervan. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van de eigen productiefaciliteiten in het Rotterdamse havengebied. De totale oppervlakte van het bedrijfsgebied bedraagt maar liefst 13 hectare. Naast het bovenstaande heeft Cerexagri zich weten te ontwikkelen tot specialist in het effectief organiseren van distributie en logistiek van haar producten wereldwijd. Wat verder kenmerkend is voor de grote kracht van het bedrijf is het feit dat Cerexagri – ondanks de relatief hoge personeelskosten in Nederland – in staat is producten tegen de laagste kosten wereldwijd in verschillende kiloverpakkingen te fabriceren. Dit aspect vormde voor de nieuwe Indiase aandeelhouder zelfs een van de belangrijkste redenen om dit bedrijf verder uit te breiden.

‘Dit is maakindustrie met een hoogst wetenschappelijk innovatief karakter. Een bedrijf dat zijn gelijke in Europa niet kent. Uniek in zijn soort en reeds 115 jaar onaantastbaar in zijn bestaan en continuïteit’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. 

Sinds 2013 is het aantal fte’s bij Cerexagri gegroeid van 60 naar 140 in 2016. Met het oog op het huidige economische klimaat mag dit een buitengewoon bijzondere prestatie worden genoemd. De vooruitzichten voor de komende jaren worden zelfs als nog positiever beschouwd. Zowel in termen van omzet als in termen van personele groei zijn de verwachtingen buitengewoon hooggespannen.

‘Cerexagri B.V. is een hoogwaardige organisatie die inmiddels een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Een wereldspeler van formaat op het gebied van gewasbeschermingsproducten. Hollands Glorie in optima forma. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie BV een absolute topper’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.cerexagri.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur. 


Deel: ' Cerexagri winnaar 2016 in Gewasbeschermingsmiddelenbranche '
Lees ook