Tuinderij Vahl winnaar 2016 in Groenteteeltbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160303 -- Tuinderij Vahl is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Groenteteelbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Tuinderij Vahl weet haar enorme vakkennis op tuinbouwgebied uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Tuinderij Vahl is een modern familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het duurzaam telen van komkommers en tomaten voor de Nederlandse en Europese markt. Kwaliteit en milieu zijn belangrijke speerpunten in het bedrijf. Bestrijding van plaaginsecten  gebeurt bijvoorbeeld met natuurlijke vijanden, dus op een natuurlijke wijze. En in 2013 oogstte Tuinderij Vahl de eerste ‘aardwarmtekomkommer’ van Nederland. De tuinderij is GlobalGAP-gecertificeerd. Dit betekent dat haar producten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Tuinderij Vahl een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Tuinderij Vahl, want zij is continu doende haar producten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant.’

Milieubewust telen

De jury prijst met name haar milieubewuste teeltmethoden. Groener dan bij Tuinderij Vahl kunnen komkommers eigenlijk niet zijn. ‘Op gewasbescherming- en energiegebied is dit bedrijf de Nederlandse top. Vahl is absolute voorloper met een aardwarmtesysteem dat als voorbeeld voor de hele sector geldt. Dit systeem vergde een investering van ruim 8 miljoen euro en bedient ook enkele andere tuinders in de directe omgeving. Uit overtuiging en geloof dat energievriendelijke productie de toekomst heeft, heeft Tuinderij Vahl in 2008 besloten deze stap te zetten – als eerste en tot nu toe enige in de sector. De hypermoderne installatie die op het terrein is gebouwd, bereikt een brondiepte van 2.000 meter en heeft een capaciteit van 140 m3water per uur. Voorwaar geen kleine installatie! Tuinderij Vahl bespaart 70 tot 80% van het aardgasgebruik en zorgt dus voor een aanzienlijke reductie van CO2-uitstoot. Totaal wordt er met het aardwarmtecluster 4,5 miljoen kuub aardgas bespaard. Hiermee is zij de meest energievriendelijke producent van het land’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Producten worden geleverd aan de betere speciaalzaken en ketens die kwaliteit waarderen. Via de speciale hierop georiënteerde tussenhandel levert Vahl ook aan de horeca. De kwaliteit van het product is zeer hoog, mede omdat Vahl vier keer per jaar van planten wisselt. Dit is vaker dan bij de meeste andere telers Tevens wordt er een afdeling met komkommers aan de hogedraad geteeld , wat een kwaliteitsverbetering waarborgt.  Daarnaast wordt steeds meer streekgebonden geleverd; local for local is de trend. Versheid staat voorop. Dagelijkse aflevering en binnen 24 uur in het schap.

‘Tuinderij Vahl is een topper in de sector, MVO-gericht en met focus op voortdurende verbetering. Een familiebedrijf in hart en nieren. Passie, liefde voor het vak en gezond ondernemerschap. Behorende tot de vijf grootste in de sector, maar wel het meest onderscheidend. Zeker een succesaward waardig’, oordeelt de Nominatiecommissie.

Meer informatie: https://tuinderij-vahl.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Tuinderij Vahl winnaar 2016 in Groenteteeltbranche '
Lees ook